Kahdeksan kuolonuhria vaatineen festivaalitragedian tutkimukset jatkuvat – myös Fortniten tekijät joutuivat poistamaan pelistä osia

Ymmärrettävä reaktio.

Kahdeksan ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui perjantaina Astroworld Festivalilla. Festivaalia järjestetään Texasin Houstonissa.

Rocklehti Rumba kertoi tapahtumista näin päivä tragedian jälkeen:

”Ainakin kahdeksan ihmistä kuoli ja useita loukkaantui eilen Astroworld Festivalilla, joka järjestetään Texasin Houstonissa. Asiasta kertoivat muun muassa CNN ja Sky News. Tilanne lähti käsistä festivaalin avajaisiltana rap-artisti Travis Scottin keikan aikana. Astroworld Festival on Travis Scottin järjestämä tapahtuma.

Scottin keikan aikana noin 50 000 hengen yleisöjoukkio alkoi tungeksia kohti lavaa, mikä johti paniikkiin ja loukkaantumisiin. Jotkut menettivät tajuntansa. Kun sekasorron vakavuus selvisi, keikka keskeytettiin, ja pelastusviranomaiset veivät sairaalaan ainakin 17 ihmistä. Osaa uhreista hoidettiin paikan päällä tapahtuneen seurauksena alueelle pystytetyssä kenttäsairaalassa. Lopullinen loukkaantuneiden määrä nousi yli kolmensadan, ja kahdeksan vahvistetaan kuolleen.”

Travis Scott on festivaalin alkuperäinen ideoij.. Nyt Travis Scottiin viittaava Out West emote-hahmo on poistettu kokonaan Fortnite-pelistä.

Viime vuonna Scott esiintyi Fortniten pelimaailman sisällä, mutta ymmärrettävästi tragedian takia emote on poistettu nyt Fortnitesta ainakin siihen saakka, kunnes saadaan kunnolla selvillä, mitä festivaaleilla tapahtui. Monet Fortnite-fanit ovat sitä mieltä, että pelistä pitäisi poistaa muutkin viittaukset Travis Scottiin.

Lisää luettavaa