JBL Quantum esitteli näkövammaisten pelikokemusta parantavan työkalun

Tavoitteena inklusiivisempi peliyhteisö.

19.06.2024

JBL esittelee JBL QUANTUM GUIDE PLAY:n, maailman ensimmäisen ohjelmiston, jonka tavoitteena on tehdä ensimmäisen persoonan ammuntapeleistä (FPS) inklusiivisempia. Tämä uraauurtava työkalu hyödyntää JBL:n äänentoiston asiantuntemusta antaakseen näkövammaisille pelaajille enemmän mahdollisuuksia peliyhteisössä. JBL Quantum kutsuu näkövammaisen peliyhteisön myös jakamaan näkemyksiään ja osallistumaan tämän nyt ladattavissa olevan ohjelmiston kehittämiseen.

FPS-pelien suosiosta huolimatta, pelien saavutettavuus on näkövammaisille edelleen merkittävä haaste. Ablegamersin mukaan arviolta 50 miljoonaa näkövammaista maailmassa haluaisi päästä pelaamaan pelejä, joita he eivät ole aiemmin voineet näkövammansa vuoksi pelata.

JBL Quantum Guide Play:ta on kehitetty yli vuoden ajan yhdessä näkövammaisten ja Ablegamersin kanssa. Ohjelmisto hyödyntää kehittynyttä tekoälyä ja koneoppimisalgoritmeja, jotka muuntavat pelissä olevat kohteet ja rakenteet äänivihjeiksi. Näin näkövammaiset pelaajat voivat hahmottaa virtuaalisen ympäristönsä äänen avulla. Työkalu käyttää JBL Quantumin kehittynyttä pään liikkeiden seurantaa ja Spatial Audio -teknologiaa jäljitellen kaikuluotainta, mikä parantaa pelaajien ympäristön hahmottamista ja yleistä pelikokemusta.

JBL Quantum Guide Play on ilmainen työkalu. JBL Quantum -kuulokkeiden käyttö parantaa pelikokemusta, mutta ne eivät ole pelaamisen kannalta välttämättömät.

JBL Quantum Guide Play -ohjelmiston voi ladata täältä:
https://jblquantumguideplay.com/

”Tunnistamme pelien valtavan potentiaalin tuoda ihmiset yhteen ja tarjota upeita kokemuksia kaikille pelaajille”, kertoo Grace Koh, Vice President and General Manager, Consumer Audio, Harman Asia Pacific, ”JBL Quantum Guide Playn avulla rikastutamme kaikkien pelikokemusta ja rakennamme inklusiivisempaa peliyhteisöä.”

”JBL Quantum Guide Play on vasta ensimmäinen askel kohti esteettömyyttä FPS-peleissä. Teemme siitä avoimen lähdekoodin, ja toivomme, että brändit ja kehittäjät voivat ottaa sen käyttöön peleissään ja jopa osallistua sen kehittämiseen.”

Tämä aloite on merkittävä virstanpylväs pelien saavutettavuudessa, sillä ohjelmisto tarjotaan avoimena lähdekoodina, joka voidaan integroida muihin peleihin. ”Uskon, että pelaaminen on nyt todellinen mahdollisuus minulle”, sanoo paralympiaurheilija ja näkövammainen pelaaja Sophie Soon.

JBL Quantum Guide Playn avulla JBL pyrkii edistämään inklusiivista peliyhteisöä, jossa kaikki voivat osallistua ja menestyä. ”Tuntuu todella mukavalta olla mukana tällaisissa moninpeleissä”, sanoo Josh Tseng, digitaalisen saavutettavuuden asiantuntija ja näkövammainen pelaaja.

JBL suosittelee, että henkilöt, joilla on 0 % näkö, hakevat apua ohjelman käyttöönotossa ja käyttäessään sitä ensimmäistä kertaa.

Lisää luettavaa