Japanilaismuori laittoi poikansa Magic-kokoelman myyntiin – ei tajunnut ollenkaan korttien arvoa

12.04.2017

Nykymaailmassa on varsin tyypillistä, että ihmiset myyvät kirppareilla ja huutokaupoissa tavaroita, joiden oikeasta arvosta heillä ei ole tuon taivaallista tietoa. Kaiken maailman Huutokauppakeisarit sitten tekevät pilkkahinnalla ostamillaan tuotteilla melkoisen tilin.

Kotaku raportoi, kuinka Japanissa muuan äiti siivosi pois muuttaneen poikansa huonetta ja löysi tämän vanhan Magic the Gatherin -korttikokoelman. Äiti ei luonnollisestikaan tajunnut ajatella korttien arvoa, vaan pisti ne nettihuutokauppaan myyntiin Japanin Yahoo Auctions -palveluun.

Kuvaukseksi äiti kirjoitti muun muassa, että kortit olivat vanhoja, joiltain osin naarmuuntuneita ja jopa haisevia. Näinhän ne tietämättömät äitit usein asioita kuvailevat.

Mutta objektiivisesti ajatellen ne ovat mielestäni kauniita”, nainen kuvaili lisäten, ettei tiennyt korteista juurikaan eikä voisi täten vastailla kysymyksiin. Aloitushinnaksi äiti laittoi 1000 jeniä eli vajaat 9 euroa. Twitterissäkin asiaa ihmeteltiin.

Äitipä ei luonnollisestikaan tajunnut, että hänen nettiin laittamastaan kuvasta löytyi yksi pelin harvinaisimmista korteista, Black Lotus. Osa olettikin, että joko myyjä ei tiennyt korttien oikeaa arvoa tai sitten kyseessä olisi pila. Kortin pyyntihinta on tavallisesti liki 4700 euroa.

Onneksi kyseessä oli huutokauppa, sillä muutamissa päivissä kokoelman hinta oli noussut lähes 5200 euroon. Lopulta äiti kuitenkin kirjoitti sivuille lopettavansa huutokaupan.

Pahoitteluni kaikille, jotka huusivat kokoelmasta, mutta laitoin tämän huutokaupan tänne tietämättä oikeaa arvoa”, äiti kirjoitti nolona. Hän myös lisäsi, että hänen poikansa oli soittanut ja huutanut hänelle.

Perheeni on nyt luhistumisen partaalla, joten perun tämän huutokaupan”, äiti sanoi kertoen olevansa syvästi pahoillaan tilanteesta.

Tänään poikani sanoi hakevansa korttinsa itselleen”, hän kirjoitti vielä.

Lisää luettavaa