Ihmisoikeuspäivä näkyy myös pelialalla – pelijätti valittiin parhaaksi tasa-arvoa ajavaksi työpaikaksi

10.12.2016

Electronic Arts suitsuttaa Human Rights Campaignin viimeisintä tutkimusta. Eikä syyttä, sillä pelitalo on jälleen valittu parhaaksi seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ajavaksi yritykseksi.

Tänään YK:n ihmisoikeuksien päivänä julkistetussa Corporate Equality Index -tutkimuksessa on arvioitu vuodesta 2002 lähtien yrityksissä tapahtuvan tasa-arvon toteutumista LGBTQ-yhteisön osalta, jolla siis viitataan lesbo-, gay-, bi-, trans- ja queer-työntekijöihin. Tutkimuksessa aiemminkin mukana olleelle EA:lle on myönnetty jo peräti viidesti täydet pisteet tasa-arvon edistämisestä ja sen toteutumisesta työpaikalla.

Pelitalon suomenkielisilläkin kotisivuilla julkaistussa tiedotteessa yhtiön haastateltu edustaja David Kim kertoo, miten EA:lla varmistetaan, että LGBTQ-työntekijät saavat ansaitsemansa tuen työpaikallaan.

Suvaitsevaisen työilmapiirin lisäksi mies täsmentää yhtiön ajavan tasa-arvoa myös julkaisemissaan peleissä. Esimerkiksi BioWaren kehittämän Dragon Age Inquisitonin henkilökaartia on laajennettu transsukupuolisella hahmolla nimeltä Cremisius ”Krem” Aclassi. The Sims 4 on sekin ehtinyt saada LGBTQ-väen huomioivaa sisältöä, kun peliin ilmaantui kesäkuussa julkaistun päivityksen myötä muun muassa laajennetut sukupuolenmääritysmahdollisuudet.

EA:n kerrotaan myös tehneen yhteistyötä GLAAD-järjestön kanssa varmistaakseen sisältömuutosten olevan asusteita ja sanastoa myöten LGBTQ-yhteisön hyväksymiä. Gay & Lesbian Alliance Against Defamationin, eli GLAADin tehtävänä on pyrkiä vaikuttamaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä annettuun kuvaan kaikkialla mediassa.

Loppuun Kim toteaakin, että sellaisten pelien, joihin kaikki voivat samaistua ja joista kaikki voivat nauttia, on yksi EA:n toiminnan keskeisimmistä ja tyydyttävimmistä puolista.

 

Lisää luettavaa