Huhuja kiirii: onko Playstation 5 Pron julkaisuajankohta jo selvillä?

Pleikkari-intoilijoiden kannattaisi ehkä alkaa pikkuhiljaa laittaa rahaa syrjään.

24.03.2022

Siitä asti, kun Playstation 5 julkaistiin, on pelipiireissä uumoiltu Playstation 5 Pro -version olevan vain ajan kysymys. Playstation 4 Pro oli viime konsolisukupolven kohdalla menestys, ja olisi aivan järjeenkäypää olettaa, että Sony toistaisi saman tempun viitosenkin kohdalla. Ensin myydään kansalle poskettomasti peruskonsoleita‚ ja parin vuoden kuluttua julkaistaan sitten laitteesta paranneltu versio ja myydään vehje tavallaan uudestaan. Kätevää!

Playstation 5:n kohdalla on tietysti tullut sikäli mutkia matkaan, ettei konsolin saatavuus ole vieläkään hyvällä tasolla komponenttipulan vuoksi. Gamingbible kuitenkin raportoi huomionarvoisista huhuista, joiden mukaan PS5 Pro olisi jo tiukasti työn alla ja laitteen julkaisuikkunakin olisi asetettu.

RedGaming Tech -Youtube-kanavan jakamien huhujen mukaan Sony olisi julkaisemassa uuden konsoliversion vuonna 2024. Tämä kävisi pitkälti yhteen yhtiön aiempia toimintatapojen kanssa, sillä PS4 Pro julkaistiin kolme vuotta peruskonsolin lanseeraamisen jälkeen, ja vuonna 2024 tulee kuluneeksi neljä vuotta Playstation 5:n ilmestymisestä.

Pro-version yksityiskohdista ei tietenkään ole tarkkaa tietoa, mutta oletettavasti laite päivittää PS4 Pron tapaan perusversion ominaisuuksia paremmiksi niin suoritustehon, säteenseurannan, kuvatarkkuuden kuin PSVR-tuenkin suhteen. Maailmanpolitiikassa on toki käynnissä niin suuria myllerryksiä, ettei kukaan osaa sanoa, miten sodat ja pandemiat vaikuttavat Sonyn suunnitelmiin. Katsotaan, mitä tapahtuu!

Lisää luettavaa