Huhu: Rockstarin legendaarinen klassikkopeli oli saamassa kaivatun jatko-osansa – crunch-kulttuuri ja kiire romuttivat kunnianhimoiset suunnitelmat

Bully 2 oli tulossa, ainakin hetken aikaa.

31.12.2021

Rockstarin klassikko Bully oli todella lähellä saada jatkoa, mutta kehitystyö hyytyi muiden projektien paineen alla, huhuilee Game Informerin Blake Hester.

Bully julkaistiin vuonna 2006 ja peli muodostui nopeasti monen suosikiksi, vaikka GTA-pelien tasoiseksi menestykseksi se ei missään vaiheessa kohonnutkaan. Rockstar New England kuitenkin työsti pidetylle pelille jatkoa luullen tuolloin työskentelevänsä seuraavan Rockstar-jättihitin parissa. Tarkoituksena oli kehittää suurempi ja hahmovetoisempi jatko-osa, josta ehdittiin saada pelattavaan kuosiin jopa 6-8 tunnin mittainen siivu.

Kuten niin usein, suunnitelmat kuitenkin muuttuivat matkan varrella. Rockstar New England päätyi kerta toisensa jälkeen Red Dead Redemptionin ja Max Payne 3:n kaltaisten mammuttiprojektien pariin pääkehittäjien avuksi, jotta pelit saatiin kauppoihin passelissa aikataulussa. Kiire ja paineet saivatkin studion työntekijät varpailleen ja osa porukasta siirtyi muiden firmojen palkkalistoille. Koko häslinki aiheutti lopulta sen, että Bully 2 hautautui hiljalleen muiden lakkautettujen peliprojektien joukkoon eikä jatkoa ole nähty vielä tähänkään päivään mennessä.

Bully tuotiin alkuperäisten alustojensa lisäksi paranneltuna Scholarship Editionina myös modernimmille laitteille.

Lähde: Gameinformer, VG247

Lisää luettavaa