Huh! Kuusi miljoonaa lahjoituksina kerännyt ennätyspeli palasi takaisin pelaajien kukkaroille

17.09.2015

Segan Dreamcast-konsolilla aloittaneen Shenmue-sarjan odotettu kolmas osa rikkoi vastikään Kickstarter-varainkeruusivustolla Guinnessin maailmanennätyksen. Shenmue 3 keräsi kuukaudessa lahjoituksia rapsakkaat 6,3 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Kampanjan pystyyn pistänyt sarjan luoja Yu Suzuki oli kuitenkin ehtinyt maalailla tavoitteensa vieläkin korkeammalle – hän esimerkiksi haaveili haastatteluissa siitä, kuinka laajan pelin Shenmue 3:sta saisi 10 miljoonalla.

Nyt kampanja on saanut anteliaat 105 päivää jatkoaikaa.

Vaikka varainkeruun jatkuminen saattaa joistain tuntua pöyristyttävältä, on pilvellä ehdottomasti hopeareunuksensa. Jo lahjoittaneilla noin 70 000 pelaajalla nimittäin tuskin on sitä vastaan, että projektista tulee entistäkin kunnianhimoisempi. Toisekseen myös alkuperäisen kampanjan lahjoituspalkinnoista suuri osa on edelleen mukana, joten panostukselleen voi edelleen saada vastineeksi parin vuoden päästä ilmestyvän pelin sekä erilaista fanikamaa. Kolmanneksi nyt mukana on myös vaihtoehtoisia tukemistapoja, joista merkittävin lienee PayPal.

Sarjan faniksi tunnustautuva Tilt-toimittaja on erityisen ilahtunut kampanjan jatkamisesta, koska ei viime kerralla ehtinyt mukaan.

Lisää luettavaa