Halo Infiniten moninpeliin näyttää jo ilmaantuneen huijareita – videot puhuvat puolestaan

Aimbotit, wallhackit ja mitä näitä on.

25.11.2021

Halo Infiniten moninpeli julkaistiin viime viikolla yleisön suureksi riemuksi. Free-to-play-periaatteella toimiva moninpeli on ollut kunnioitettava menestys, mutta siellä missä nettipelaajien konetuliaseet räiskyvät vilkkaimmin, sinne myös huijarit luikertelevat aiheuttamaan pahennusta.

Kotaku nosti esille pari esimerkkiä siitä, millaiseksi homma on menossa, mikäli 343 Industries ei ryhdy toimenpiteisiin. Huijareita on manannut esimerkiksi Twitch-striimaaja Douglas “DougisRaw” Wolf, joka latasi aiheesta havaintoesityksen myös Twitteriin:

Näyttää siltä, että videolla pelaaja tietää vastustajien olinpaikan seinien läpi ja saa tähdättyä näitä päähän yli-inhimillisen nopeasti. Huomioitakoon, että Twitterissä jokunen käyttäjä toteaa Dougin yksinkertaisesti kohdanneen parempansa, mutta suurin osa katsojista näkee pätkän todisteena huijauksesta. Kotakun sivuilta voi katsoa toisenkin klipin, jossa pelaajan tähtäin liimautuu epäilyttävän sujuvasti vastustajien pään päälle.

Toivotaan, että Halo Infiniteen saadaan riittävän jämerät varotoimet kaikenlaisten huijausohjelmien havaitsemiseksi. Aimbotit ovat hyvä tapa saada suuri yleisö karkoitettua minkä tahansa pelin ääreltä – niille häviäminen ei todellakaan riemastuta.

Lisää luettavaa