Hakkeroi Nintendo Switch ja voita 20 000 dollaria

12.04.2017

Nintendo julkaisi 20 000 dollarin arvoisen etsintäkuulutuksen Hacker One -sivustolla, kertoo Eurogamer.

Kilpailun ideana on kertoa Nintendolle Switchissä olevista tietoturvapuutteista, joiden avulla pahantahtoiset käyttäjät voisivat esimerkiksi kaapata toisten ihmisten konsoleita käyttöönsä. Pienimmät palkkiot ovat 100 dollarin suuruisia ja palkkio kasvaa sen myötä, kuinka helppokäyttöisiä tavan käyttäjille bugit ovat ja kuinka suuren vahingon bugi saattaisi aiheuttaa Nintendolle yhtiönä.

Nintendo on lupautunut maksamaan vain ensimmäiselle ilmoittajalle per tietoturva-aukko. Jos olet jo itse löytänyt jonkin bugin Switchistäsi, niin se kannattaa raportoida ennemmin kuin myöhemmin. Tässä kisassa nopeat todella syövät hitaat.

Kisan tarkoituksena on haastaa pelaajat paljastamaan ja siten ehkäisemään mm. erilaisia huijausmekanismeja, piratismia ja halpojen kopioiden tuottamista.

Hacker One -sivuston mukaan kolme hakkeria on saanut palkkion Nintendolta. Kampanja aloitettiin jo vuoden 2016 puolella, jolloin bugeja metsästettiin 3DS:n puolella. Sivusto ei kerro minkä kokoisia palkkioita nämä hakkerit ovat saaneet.

Lisää luettavaa