Grand Theft Auto on tuottanut järjettömiä summia kahdessa vuodessa – Myös vanhat GTA:t ja GTA Online yhä suosittuja

GTA Online on pysynyt suosittuna jo yli kaksi vuotta.

Grand Theft Auto oli maailman suurimpia peli-franchiseja jo ennen Grand Theft Auto V:n julkaisua, mutta viimeistään nyt se on noussut maailman tuottoisimpien pelisarjojen kärkikastiin. Videopeliteollisuuteen perehtynyt bloggari ZhugeEX on purkanut blogissaan julkaisija Take-Twon tilastoja, ja hänen blogitekstinsä tiivistää hienosti GTA:n saavutukset.

GTA V julkaistiin syyskuun puolivälissä 2013, ja tämän jälkeen Grand Theft Auto -pelit ovat tuottaneet hillittömät 2,3 miljardia dollaria. Tuotot mitattiin aikavälillä 1.7.2013 – 30.9.2015, eli aivan tuoreimpiin tietoihin tämä summa ei perustu.

2,3 miljardin tuotosta kuitenkin vain osa tulee suoraan GTA V:n myynnistä, sillä GTA V on myynyt noin 54 miljoonaa kappaletta ja GTA-tuotteita on kaikkiaan myyty samalla aikavälillä 95 miljoonaa kappaletta. GTA V:n julkaisun jälkeen vanhemmatkin GTA-pelit ovat siis käyneet hyvin kaupaksi uusilla alustoilla.

Kaikkiaan GTA-tuotteita on pelisarjan historian aikana myyty 225 miljoonaa kappaletta, mikä nostaa GTA:n neljänneksi myydimpien peli-franchisejen listalla. Wikipedian mukaan vain Mario, Super Mario ja Pokémon -sarjojen pelejä on myyty enemmän.

Erityisen merkittävänä voidaan pitää sitä, että GTA Online tuottaa vieläkin merkittäviä summia rahaa, vaikka pelin alkuperäisestä julkaisusta on vierähtänyt jo yli kaksi vuotta. GTA Onlinea pelaa viikottain 8 miljoonaa pelaajaa, jotka tuovat Rockstarille ja Take-Twolle tuloja mikromaksujen muodossa. Lisäksi tietysti pelin kääntyminen uuden sukupolven konsoleille sekä myöhästynyt PC-julkaisu ovat pidentäneet GTA Onlinen elinikää.