Final Fantasy XV:n maailma liian lähellä todellisuutta, sanovat japanilaiset pelaajat

13.06.2013

Final Fantasy XV:stä saatiin E3-messujen myötä virallinen traileri, sekä jonkin verran pelikuvaa, vaikka peli onkin vielä keskeneräinen. Osa japanilaisista sarjan faneista on kuitenkin hieman ymmällään, raportoi Kotaku.com.

Viidennessätoista pääpelissään Final Fantasy -sarja lähestyy tietoisesti reaalimaailmaa, kuten jo pelivideossa lainattu ”fantasy based on reality” -ilmaisukin kertoo. Japanilaisesta näkökulma tämä menee vain vähän liiankin pitkälle. Tarkkasilmäiset katsojat ovat nimittäin bonganneet trailerista aidot tokiolaiset tietullit, sekä realistisia japanilaisia poliisiautoja.

”Kai ne päättivät hylätä kokonaan fantasian,” on muuankin pelaaja todennut japanilaisella foorumilla. On kieltämättä totta, että täysin aitojen japanilaisyhteiskunnan elementtien lisääminen fantasiamaailmaan on hieman outoa. Eräs kommentoija heitti myös hyvän pointin: ”Jos peli on tapahtuvinaan Japanissa, olisivat sitten tehneet hahmoillekin japanilaiset kasvot.”

Onhan tämä vähän pilkunviilaamista, mutta olisi se aika hassua nähdä kotimaisia poliisiautoja vaikkapa fantasiaelokuvassa. On tietysti mahdollista, että peliin tehdään vielä paljonkin muutoksia, kun edes julkaisupäivää ei ole ilmoitettu.

Lisää luettavaa