Fallout 4:n PC-versiota ei saa kokonaan levyllä – Bethesda taistelee kynsin hampain piratismia vastaan

21.10.2015

Vuoden kenties odotetuimman pelin eli Fallout 4:n PC-versio on parhaillaan pienoisen kohun keskellä. Bethesdan Pete Hines on nimittäin nyt kertonut, etteivät fyysisiä kopioita suosivat tietokonepelaajat tule saamaan kauppaversiota toimimaan suoraan koneessaan.

Fani kysyi Hinesilta Twitterissä, olisiko peli mahdollista installoida levyltä suoraan koneelle, mihin Hines vastasi:

Kyllä, mutta joudut silti lataamaan osan Steamista. Levy ei sisällä koko peliä.

Kun fanit sitten tivasivat Hinesilta vastausta siihen, miksi peli tulee kokonaisuudessaan konsolille muttei PC:lle, sanoi Hines sen aluksi johtuvan Steam-aktivoinnin tarpeesta ja eri levyformaateista – konsolilla Blu-ray ja PC:llä DVD –, mutta lopulta hän myönsi, että päätöksen takana on piratismi.

 

Reaktiot Hinesin lausuntoon ovat olleet Twitterissä päaasiassa negatiivisia. Yksi käyttäjä vastasi:

Olen pahoillani, mutta tuo on potaskaa. Jos jotain, niin tuo rohkaisee piratismiin. Teidän pitäisi ottaa oppia CDPR:ltä [Witcherin tekijäfirma Cd Projekt].

 

Hinesin vastaus oli, että Bethesda on hoitanut asiansa tavallaan jo yli vuosikymmenen ja ”heillä tuntuu menevän ihan hyvin”. Hän myös lisäsi, että ”monet ihmiset ostivat Skyrimin, Wolfin jne.”.

Kun joku toinen käyttäjä sitten totesi, että aikoo passata Fallout 4:n kokonaan, koska hänellä ei ole Steam-tiliä eikä halukkuutta tehdä sellaista, vastasi Hines lakonisesti ”Ok”.

Lisää luettavaa