Fallout 4:n julkaisu oli uskomaton menestys – Rikkoi jopa GTA V:n ennätyksiä

Fallout 4 kuului vuoden odotetuimpiin peleihin, mutta sen uskomaton myyntitulos voi silti tulla monille yllätyksenä. Gamespotin mukaan Bethesda on ilmoittanut, että peli myi julkaisupäivänään kaikkiaan 12 miljoonaa kappaletta. Myyntitulos vastaa 750 miljoonan dollarin tuottoa.

Luvuissa puhutaan tietenkin jälleenmyyjille myydyistä peleistä, mutta tulos on silti melkoinen. Esimerkiksi Grand Theft Auto V (2013), yksi viime vuosien suurimmista pelijulkaisuista, myi ensimmäisen vuorokauden aikana ”vain” 11,21 miljoonaa kappaletta.

Fallout 4 rikkoi myös toisen GTA V:n tekemän huipputuloksen. Pelistä tuli nimittäin Steamin pelatuin peli julkaisupäivänään, ja sitä pelasi ensimmäisen päivän aikana parhaimmillaan jopa 470 000 pelaajaa samanaikaisesti. Julkaisupäivän huipputulos oli aiemmin GTA V:n nimissä, jolloin ennätys oli 300 000 samanaikaista pelaajaa.

Fallout 4 ylitti toki heittämällä myös Bethesdan aiempien pelien julkaisupäivämyynnit. Esimerkiksi The Elder Scrolls V: Skyrim (2011) myi vain 7 miljoonaa kappaletta ensimmäisen kahden vuorokauden aikana.

Fallout 4 on siis hyvää vauhtia matkalla yhdeksi vuoden ja kenties kaikkien aikojen myydyimmistä peleistä.

Lisää luettavaa