Erääksi maailman huonoimmista pelielokuvista mainostettu Super Mario Bros. -leffa oli alkujaan täysin erilainen

Vuonna 1994 ilmestyneen Super Mario Bros. -elokuvan piti olla mestariteos. Sen näyttelijät olivat hyviä, ja Super Mario Bros. -pelisarja oli kansainvälisesti eräs tunnetuimpia pelisarjoja maailmassa.

Toisin kuitenkin kävi, ja lopputulos oli melkoinen kalkkuna.

Nyt elokuva on ilmestymässä Blu-Ray-versiona, ja Nintendo Life -lehdessä on julkaistu mielenkiintoista faktaa leffan tekemisestä. Elokuvan tuottajien mukaan leffa oli liian tummasävyinen, ja se piti käsikirjoittaa uusiksi. Leffaan ympättiinkin surkeita vitsejä ja lapsille sopivia letkautuksia.

Uusiksi rustatun käsikirjoituksen tapahtumat eivät välttämättä liittyneet aina koko kuvauspaikalle rakennettuihin lavasteisiin. Tarina keskittyi alussa enemmän Marion ja Luigin suhteeseen, mutta tuottaja halusi elokuvasta päättömän toimintarymistelyn. Elokuvan ohjaaja Rocky Morton muistelee, että hän joutui välilä ohjaamaan näyttelijöitä lavasteissa, jotka eivät olleet vielä edes valmiit.

Mariota näytellyt Bob Hoskins on myöhemmin sanonut, että Super Mario Bros. -elokuva oli surkein tuotos, missä hän on koskaan ollut mukana.