Ensitraileri julki: Jättimäinen kaupunkisimulaatio pyyhkii lattiaa SimCityn tuppukylillä

Jos pelin nimi on Cities XXL, sen kaupungit eivät voi olla pieniä.

Tuoreinta SimCityä kritisoitiin muun muassa kaupunkien pienuudesta. Jos intohimosi on rakentaa valtavia metropoleja, kannattaa suunnata odotuksesi Cities XXL:n suuntaan.

Alunperin vuonna 2009 ilmestynyt Cities XL ei todellakaan ole yhtä tunnettu kuin kilpailijansa, ja peli sai voittopuolisesti vain keskinkertaisia arvioita. Kaupunkisimulaation päivitetyt versiot ovat kuitenkin alati nostaneet pelin keskiarvoa Metacriticissä, joten toivoa on, että pelin jatko-osa voisi olla se kaupunkisimulaatio, josta kaikki SimCity-rakentelijat ovat unelmoineet.

Cities XXL:stä ei toistaiseksi ole tiedossa juuri mitään, mutta tuore teaser-traileri esittelee todella massiivisia kaupunkeja. Pelin Facebook-sivulla lupaillaankin, että kaupungissa voisi olla yli tuhat rakennusta. Myös pelimoottorin kerrotaan olevan huomattavasti kehittyneempi, joten tästähän voisi parhaimmillaan tulla todellinen underground-hitti.

Vaaditaan kuitenkin pieni ihme, että maailmanlaajuisesti alle 100 000 kappaletta myynyt pelisarja nousisi miljoonia myyneen SimCityn haastajaksi. Alla olevan trailerin jakoi Kotaku.