Ensimmäiset Far Cry Primal -arviot ulkona – Tässä saldoa!

22.02.2016

Pelejä ilmestyy maailmassa paljon. Osa on ilmestyessään täysin tuntemattomia, kun taas toisia on ehditty hypettää pitkän aikaa. Far Cry Primal kuuluu näistä joukoista jälkimmäiseen, vaikka erityisen aikaisin ei sitä sinänsä julkistettukaan.

Suuren markkinointirumban jälkeen on aina jännä nähdä, miten paljon rummutettu peli pärjää kriitikoiden käsittelyssä.

Huomenna tiistaina maailmanlaajuisesti ilmestyvä Far Cry Primal näyttäisi toistaiseksi kriitikoiden arvosanojen perusteella olevan ehkäpä hienoinen pettymys. Keskiarvoja monesta paikasta keräävän Metacriticin arvosana PS4-versiolle on 77 ja Xbox Onelle 83. Vertailun vuoksi pelisarjan neljäs osa sai PS4:llä 85:n keskiarvon ja Xbox Onella 82:n keskiarvon. Erityisen suuret eivät siis marginaalit kuitenkaan ole, sillä ei Far Cry 4:kään paljon parempia arvosanoja aikanaan kerännyt.

Gamespot esimerkiksi antoi pelille 8/10. Hyviksi puoliksi sivusto mainitsi hienon maailman, luovat Beast Master -ominaisuudet sekä selvitymistaistelun olemisen keskiössä. Pelissä saa jatkuvasti pelätä henkikultansa puolesta, vaikka vaikeusastetta luonnehdittiinkin sopivaksi.

Huonoiksi puoliksi pelissä mainittiin itseääntoistava taistelu ja rajoittunut asevalikoima. Pelihän sijoittuu poikkeuksellisesti kivikaudelle, joten käy järkeen, että variaatiota asevalikoimassa ei erityisen paljon luulisi jokseenkin realistisessa pelissä olevan. Komennettavien petojen sanottiin kuitenkin tuovan hieman variaatiota.

Kokonaisuudessaan Gamespotin mielipide oli, että pelin kivikautinen maailma on toisaalta todella mielenkiintoinen ja johdonmukainen, mutta samalla aikakausi myös tuo omat rajoituksensa pelimekaniikkaan ja vaihtelevuuteen.

PC:lle peli ilmestyy maaliskuun lopussa, eikä sen versiolle ole vielä arvosanoja saatavilla.

Lisää luettavaa