Ensi viikolla ilmestyvä hittipeli vie liki 240 gigaa kovalevytilaa – onko tässä enää mitään järkeä?

Kovalevy huutaa hoosiannaa.

03.11.2023

Call of Duty: Modern Warfare 3 ilmestyy kauppoihin 10. päivä marraskuuta. Pelin ennakkotilaajat ovat jo päässeet pelin kimppuun, ja peli pyöriikin kuulemma ihan mukavasti.

Nikottelua on aiheuttanut sen sijaan pelin koko. Peli vaatii nimittäin kaikilla alustoilla tilaa 200 gigan verran – ja päälle tulee sitten ensimmäisenä päivänä ilmestyvä korjaustiedosto, pelistä löytyvät zombiet, edellisestä veriosta tulevat tavarat, karttalataukset sun muut. Esimerkiksi monet PS5-ennakkotilaajat ovat kertoneet, että koko pelin lataaminen kovalevylle vie tilaa täysin käsittämättömät 240 gigaa.

Pelin koko on sellainen, että asiaa seliteltiin erikseen sen sosiaalisessa mediassa. Call of Dutyn Twitter-tilin mukaan pelin tiedostoja voi kuitenkin poistella lataamisen jälkeen. Eli jos vaikkapa yksinpelitilaa ei tule pelaamaan, sen voi poistaa kovalevyltään kokonaan. Silti: onhan tuossa melkoinen möhkäle ladattavaksi. Silti kyseessä ei ole vielä kuitenkaan kaikkien aikojen suurin peli. Ark: Survival Evolved vie pc:llä tilaa käsittämättömät 400 gigaa.

Call of Duty: Modern Warfare 3 ilmestyy laitteille PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S sekä pc.

Lisää luettavaa