Ennakkoon hehkutettu ja parjattu The Order: 1886 sai ensimmäiset arvostelut, eikä hyvältä näytä

The Order: 1886 -pelin arvosanat heittelehtivät laidasta laitaan.

Steampunk-henkinen, viktoriaaniseen Lontooseen sijoittuva toimintaseikkailu The Order: 1886 kuulosti ennakkoon todella lupaavalta, mutta eri pelitapahtumissa esillä ollut demoversio sai poikkeuksellisen paljon haukkuja osakseen jo alkusyksystä. Itse peli ilmestyy viimein tänään ja nyt ensimmäiset arviot ovat jo linjoilla.

Metacriticissä PlayStation 4:n yksinoikeuspelin keskiarvo on tällä hetkellä 65/100, eli peli tuntuu jakavan mielipiteitä. Positiivisimmasta päästä ovat esimerkiksi Gaming Trendin arvio, jossa julistetaan: ”Kirjaimellisesti yksikään peli ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä.”

Niinikään positiivisen arvion antanut italialaissivusto Everyeye nostaa jo esiin myös ongelmia: ”On harmi, että pelattavuus ei mene sitä pidemmälle, mikä otetaan itsestäänselvyytenä, monet tarinalliset aiheet jäävät käsittelemättä, ja pelituntien määrä on niukka, mutta se ei vähennä tämän debyytin arvoa.” (Käännös Metacriticin kautta.)

Keskinkertaiset 3/5 tähteä antanut US Gamer taas kirjoittaa: ”Tämä on yksi vakuuttavimmista steampunk / vaihtoehtohistoria -peleistä markkinoilla. Nyt Ready at Dawnin pitäisi vielä saada käsikirjoitus ja mekaniikka samalle tasolle.”

Ehkäpä tiukimman tuomion antaa Digital Trends:

The Order: 1886 on kauhea peli. Ei siksi, että se olisi buginen tai taidottomasti tehty. Eikä missään nimessä siksi, että se on keskimittainen, tarinavetoinen räiskintä minimaalisella uudelleenpeluuarvolla. Se on vain huono peli, kaikin tavoin helposti unohdettava ja kaikkien paitsi innokkaimpien Trophy-metsästäjien vältettävissä.”

Runsaasti lisää arvioita löytyy Metacriticistä. Jos tästä otannasta nyt jotain jää käteen, niin The Order: 1886 näyttää jättäneen monet kriitikot miettimään, mitä peliltä oikeastaan odotetaan ja mikä itseasiassa tekeekään hyvän pelin. Oman mielipiteensä voi kukin muodostaa suuntaamalla tänään pelikauppoihin.

Lisää luettavaa