Ei näin, Microsoft! Palkatuille työntekijöille kenkää, tilalle käytännössä ilmaiseksi puurtavia vapaaehtoisia?

Nyt kuulostaa vähintäänkin kyseenalaiselta.

Microsoftin ympärillä kuohuu. Amerikkalaisjätti on Polygonin mukaan irtisanonut nipun palkattuja työntekijöitä ja haalinut tilalle maksutta puurtavia vapaaehtoisia.

Miljoonia ja taas miljoonia ihmisiä Twitterissä auttaneen virallisen @XboxSupport-tilin takana hääräilleet työntekijät on mitä ilmeisimmin siirretty kylmästi toiminnasta syrjään. Vaikka mukana onkin edelleen pieni ydintiimi, rullaa valtaosa tukiviesteistä tätä nykyä Xbox Ambassadors -vapaaehtoisohjelman kautta kannuksensa hankkineiden vapaaehtoisten turvin. Ambassador-jäsenille ei makseta hommastaan suoranaista palkkaa, vaan motivaatiota haeskellaan pienillä palkinnontapaisilla.

Vieläkin kiusallisemman tilanteesta tekee se, että alkuperäiset työntekijät on pistetty ennen irtisanomista kouluttamaan näitä ”Xbox-lähettiläitä”, jotka siis tätä nykyä vastaavat valtaosasta XboxSupport-tilin tukipyynnöistä.

Microsoft ei ole toistaiseksi ottanut sen suuremmin kantaa koko härdelliin, eikä myöskään tukityöntekijöiden palkkauksesta vastaava Affirma Consulting ole pukahtanut mitään aiheen tiimoilta.

Asiasta kuullaan taatusti vielä lisää.

Lähde: Polygon