Douglas Adams olisi innoissaan: Maailman laajin peli mallintaa koko tunnetun universumin – pelaaja voi itse tutkia koko kaikkeutta

06.05.2013

Universumi on leikkikenttä, jota ihminen ei koskaan tule kartoittamaan ”loppuun” saakka. Kun jo maapallon toisella puolella olevien ja tapahtuvien asioiden käsittäminen saattaa tuntua monista mahdottomalta aatokselta, miten ymmärtää sen kaukaisen galaksin merkitystä universumiin, kaikkeuteen ja kaikkeen?

SpaceEngine on apuohjelma niille, jotka haluavat ottaa selvää galakseistamme ja niiden planeetoista, asteroideista, tähdistä ja universumin salaisuuksista. Ohjelmaan on ladattu kutakuinkin kaikki mahdollinen informaatio kaikista tiedossa olevista planeetoista ja, no, kaikesta. Pelaaja voi tutkia galakseja ja planeettoja, ja SpaceEngine kertoo ruudulla erilaisia tietoja tutkittavasta kohteesta. Kaikkeuden läpi voi matkustaa joko pikavauhdilla tai Star Trek -tyyliin avaruuden läpi liitäen.

Mutta onko SpaceEngine sitten peli? Ihminen on jo vuosituhansien ajan kartoittanut kaikkeutta ympärillämme, mutta meidänkin tietoutemme loppuu johonkin. Tässä vaiheessa SpaceEnginen satunnaisgeneraattori sisällyttää peliin lisää galakseja, planeettoja ja muita avaruuden ihmeitä pelaajalle tutkittavaksi – pelaaminen ei lopu koskaan kesken, ja aina löytyy uutta.

Voit ladata SpaceEnginen sen omilta sivuilta täältä.

Asiasta kertoi DSOGaming.

Lisää luettavaa