Counter-Strike: Global Offensive -vedätys meni täydestä – pelaajat menettivät yhteensä yli 53 000 dollaria

06.04.2016

McSkillet-niminen youtubettaja julkaisi sivuillaan videon, joka sai jotkut Counter-Strike: Global Offensive -pelaajat sekaisin.

McSkilletin videossa kerrottiin, miten pelaajat saattoivat vaihtaa aseiden skinejä pelissä käytettäviin puukkoihin ja teräaseisiin. Pelistä löytyy oma kauppansa, josta pelaajat voivat ostaa itselleen skinejä ja aseita peliin oikealla rahalla. Kun skinit maksavat pari euroa kappale ja veitset vähintään nelisenkymmentä euroa kappale (kalleimmat maksavat jopa yli tuhat euroa) pelaajat innostuivat kovin: tämähän tarkoittaisi käytännössä siis sitä, että halpoja skinejä ostamalla ja vaihtamalla niitä veitsiin pelaaja voisi saada itselleen arvokkaita aseita pilkkahinnalla. Reddit-käyttäjä Thesado laski, että pelaajat käyttivät yhteensä 53 531 dollaria skineihin viiden tunnin aikana.

Skinejä ostaneilta pelaajilta oli jäänyt kuitenkin huomaamatta, että video oli laitettu YouTubeen 1.4 eli aprillipäivänä. Koko video oli pila, ja mikäli innostuneet pelaajat olisivat katsoneet videon loppuun saakka, olisivat he huomanneet, että McSkillet kertoi tämän suoraan videonsa lopussa.

Pelaajat voivat kyllä myydä skininsä takaisin pelissä, mutta epäilemättä muutamaa enemmän rahaa käyttänyttä pilaan mennyttä saattaa ”hieman” harmittaa.

Mikäli juttu tuntui hieman sekavalta niin katso aprillipilavideo alta ymmärrätääksesi paremmin, mistä on kyse.

Lisää luettavaa