Call of Duty pahassa alamäessä? – Sijoittajia varoitettu kehnosta tuloksesta

Marraskuussa PC:lle ja kaikille konsoleille julkaistu Call of Duty: Ghosts kärsii edeltäjäänsä huonommista myyntiluvuista, kuten muutama muukin peli tällä hetkellä. Mutta tilanne ilmeisesti niin vakava, että Activisionin sijoittajia on varoitettu asiasta.

Analyytikko Doug Creutz on lähettänyt sijoittajille varoituksen siitä, että tuorein Call of Duty tulee näillä näkymin jäämään myyntitavoitteestaan. Asiasta kertovan Games Industryn mukaan Ghosts on myi marraskuussa 19% kehnommin kuin edeltäjänsä Black Ops II edellisenä vuonna samaan aikaan.

Niin ikään marraskuussa (2011) julkaistuun Modern Warfare 3:een verrattuna luvut ovat vielä huonommat, sillä Ghosts on tähän mennessä myynyt peräti 32% huonommin kuin kaksi vuotta vanhempi edeltäjänsä. Creutz varoittelee, että myynti saattaa loppupeleissä jäädä 20-25% kehnommaksi kuin edellisenä vuonna.

Activision itse on syyttänyt myynnin laskusta siirtymävaihetta uuteen konsolisukupolveen, mutta Creutz huomattaa vanhemman sukupolven versioiden ilmestyneen jo kuun alussa, ennen PS4 ja Xbox One -versioita, jotka sitten nekin ilmestyivät marraskuussa. Koska peli on ollut saatavilla kaikille konsoleille samoihin aikoihin, tuntuu sukupolvivaihdoksen syyttäminen perusteettomalta.

Jää nähtäväksi, onko Creutzin varoituksilla mitään vaikutusta Activisionin sijoittajiin. Creutz on yhdysvaltalaisen finanssiyhtiö Cowen Groupin analyytikko.