Call of Duty -ohjaajan mukaan pelimarkkinointi aivopesee pelaajia – Ja hän toivoisi samaa myös Yhdysvaltain hallinnolta

Call of Dutylla ja jenkkiarmeijalla on paljon yhteistä, kommentoi Dave Anthony.

05.10.2014

Call of Duty: Black Opsin (2010) ja sen jatko-osan (2012) ohjannut Dave Anthony on laukonut todella erikoisia kommentteja tuoreessa puheenvuorossaan The Atlantic Councilin virkaanastujaisissa. Pelialan taakseen jättänyt Anthony käsitteli puheessaan enimmäkseen tulevaisuuden sodankäyntiä, mutta Polygonin mukaan hän sivusi myös pelimarkkinointia.

”Kun meillä on uusi tuote, emmekä tiedä kuinka ihmiset suhtautuvat joihinkin sen elementteihin, me markkinoimme sitä,” Anthony kertoi kokemuksistaan peliteollisuudessa. ”Markkinoimme sitä niin paljon kuin voimme, jotta pitivätpä ihmiset siitä tai eivät, me käytännössä aivopesemme heidät pitämään siitä jo ennen kuin se edes ilmestyy.”

Kommentti on peliteollisuuden kannalta kiinnostava, etenkin kokeneen pelisuunnittelijan suusta, mutta kuinka tämä sitten liittyi Athonyn muuhun puheenvuoroon? Itseasiassa Anthonyn hyvin kiistanalainen argumentti onkin, että maan hallinnon pitäisi ottaa oppia pelimarkkinoinnista.

”Haluaisin hallituksen tekevän samoin, koska hallinto tulee koko ajan epäsuositummaksi, ja tunnen paljon sympatiaa heitä kohtaan. Heillä on todella kova työ,” Anthony toteaa. ”Haluaisin nähdä enemmän yritystä siinä, kuinka kommunikoimme ihmisten kanssa ja opetamme ihmisille mitä me itseasiassa teemme ja miksi.”

”Nähdäkseni Yhdysvaltain armeijalla ja hallituksella on, ironista kyllä, aivan samoja ongelmia kuin Call of Duty -sarjalla,” Anthony jatkaa. ”Olemme molemmat maailman parhaita siinä, mitä teemme. Meillä molemmilla on vihollisia, jotka yrittävät selättää meidät joka käänteessä. Mutta ero on siinä, että me [Call of Duty] tiedämme kuinka siihen tulee reagoida.”

Levittyään mediassa Anthonyn kommentit herättävät varmasti runsaasti vastalauseita. Tuskinpa myöskään Call of Dutyn markkinointiosastolla  ollaan tyytyväisiä vertauksesta aivopesuun. Polygonin sivuilta voit lukea lisää Anthonyn kommenteista, sekä katsoa koko puheenvuoron videomuodossa.

Lisää luettavaa