BioShock-kehittäjien joukkorahoitus tyssäsi: Rahat palautetaan, projekti jäihin

The Black Glove -peli ei kerännyt tarpeeksi lahjoittajia Kickstarterissa.

10.11.2014

Joukkorahoitus on toistaiseksi toiminut pelimaailmassa hyvin ja menestyneimmät peliprojektit ovat keränneet kokoon valtaviakin summia. Siksi onkin yllättävää, että entisten BioShock-kehittäjien projekti The Black Glove ei saanut kokoon edes puolta suunnitellusta budjetistaan.

Viime talvena sulkeutuneen Irrational Gamesin raunioilta perustetun Day For Night Gamesin projekti keräsi Kickstarterissa 216,517 dollaria, mikä jää alle puoleen tavoitellusta puolen miljoonan tavoitteesta. Kickstarterin sääntöjen mukaisesti projekti ei tällöin näe penniäkään lahjoituksista ja rahat palautetaan lahjoittajille.

Projektin suljetulla Kickstarter-sivulla julkaistiin pari päivää sitten päivitys, jossa Day For Night Games kiittää tukijoitaan ja kertoo projektinsa tulevaisuudesta. Viestissä kerrotaan, että studio ei suinkaan ole luovuttanut projektin suhteen.

”Käymme läpi kaikkia vaihtoehtoja. Aloitamme keskustelut kaikkien julkaisijoiden kanssa, jotka ovat ottaneet meihin yhteyttä viime viikkojen aikana. Ja meillä on muutama muukin idea.”

The Black Glove on siis ilmeisesti toistaiseksi jäissä, mutta tulevaisuus voi vielä muuttaa kaiken. Pelin on määrä olla first person -peli, jossa pelaajan tavoitteena on muuttaa menneisyyttä parantaakseen ajasta irtautuneeseen The Equinox -teatteriin vangiksi jääneiden taiteilijoiden töitä. Ainakin idea on omaperäinen ja pelistä julkaistuissa kuvituksissa on kovasti samaa ilmettä kuin BioShock-pelien rappeutuneessaa Rapturen kaupungissa.

Samaan aikaan eräiden muiden BioShock-kehittäjien Kickstarter-keräys on jo ylittänyt keräystavoitteensa. The Molasses Flood -studion mobiilipeli The Flame in the Flood on nimittäin kerännyt jo 251 000 dollaria, mikä on jo 100 000 enemmän kuin projektilla oli tavoitteenaan.  Lue lisää tästä.

The Black Gloven vastoinkäymisestä raportoi Polygon.

Lisää luettavaa