Australiassa ei pelata mitä tahansa – bannivasara heilunut tänä vuonna jo yli 200 pelille

Uusi järjestelmä mahdollistaa entistäkin tehokkaamman syynin

02.07.2015

Australia on tullut pelaavan maailman keskuudessa tunnetuksi tiukasta lainsäädännöstään, joka ei salli millaisten tahansa pelien pääsemistä kauppojen hyllyille. Viimeisen neljän kuukauden aikana Australiassa on kuitenkin kielletty varsin huomattava määrä pelinimikkeitä, yhteensä yli 220. Yksi tunnetuimmista Australiassa kielletyistä peleistä on Hotline Miami 2: Wrong Number.

Australiassa peli ei pääse myyntiin, jos sille ei anneta virallista sisältö- ja ikärajaluokitusta. Vuosina 1994-2014 tällaisia pelejä oli ainoastaan noin 50 kappaletta, joten tuorein bannimäärä on melkoinen. Syynä tähän on Australian siirtyminen IARC (International Age Rating Coalition) -järjestelmään, joka mahdollistaa digitaalisesti julkaistujen pelien tarkemman syynäämisen ja ikärajoittamisen.

Digitaalisesti julkaistujen pelien määrä on tunnetusti räjähtänyt käsiin viime vuosina ja käsin työmäärä ratifiontien kanssa on ollut mahdoton. IARC mahdollistaa Australialle siis entistäkin tehokkaamman systeemin julkaisujen suhteen. IARC on tällä hetkellä jo käytössä mm. Yhdysvalloissa, Kanadassa ja suurimmassa osassa Eurooppaa.

Lähde: ABC Australia

Lisää luettavaa