Assassin’s Creed -leffan piti päättyä paljon synkemmin – käy tsekkaamassa retusoitu loppukohtaus

13.03.2017

Vuoden 2016 joulukuussa leffoihin tullut Assassin’s Creed -elokuva oli saamassa aivan erinäköisen loppuhuipennuksen, mitä leffateattereissa nähtiin, kertoo elokuvasivusto Collider.

Annamme tässä vaiheessa spoilerivaroituksen kaikille niille, jotka eivät elokuvaa syystä tai toisesta ole nähneet ja haluavat pitää elokuvan loppukohtauksen itselleen yllätyksenä.

Elokuvateattereihin saapunut versio loppuu kohtaukseen, jossa Callum (jota elokuvassa esittää Michael Fassbender) ja hänen toverinsa karkaavat Abstergo-laitoksesta ja kohtaus viittaa siihen, että tämä ryhmä perustaisi oman modernien assassiinien ryhmittymän temppeliritarien jälkeläisiä vastaan.

Mutta, elokuvan alkuperäinen loppukohtaus olikin huomattavasti synkempi. Alkuperäisessä versiossa Callum on ainoa, joka pääsee pakenemaan laitoksesta, kun muut hänen toverinsa teurastetaan yksi kerrallaan pakoyrityksen aikana. Elokuvan ohjaaja Justin Kurzel ja editori Christopher Tellefsen kertovat videolla, kuinka testiyleisö ei oikein syttynyt tälle lopetukselle.

Päätöksen voi ymmärtää myös sen kautta, että Assassin’s Creed on brändinä niin vahva, että jatko-osat elokuvalle ovat käytännössä varmoja. On huomattavasti helpompaa myydä jatko-osaa yleisölle, joka tietää elokuvasarjan edellisestä osasta useamman kuin yhden hahmon.

Elokuvan retusoitu loppukohtaus on nähtävillä Colliderin verkkosivustolla.

Lisää luettavaa