Arvio: PES 2016 -demo ulkona – ”Huikea parannus viime vuoteen, mutta yksi asia yhä päin honkia”

14.08.2015

Pro Evolution Soccer 2016 sai eilen demon. Pelissä pääsee pelaamaan niin Bayern Munchenillä, AS Romalla, Juventuksella, Ranskalla, Brasilialla kuin kahdella brasilialaisella seurajoukkueellakin.

Ensituntuman perusteilla peli tuntuu viime vuoden versiota huomattavasti paremmalta. Konamin oma Fox Engine tekee pelaamisesta silkkaa silkkiä. Jo lyhyen otannan perusteilla joukkueiden pelitaktiikoissa on todellisia eroja. Jotkut tekoälyn ohjastamista joukkueista pelaavat pitkää palloa, kun taas toiset pelaavat tyylikästä lyhytsyöttöpeliä.

Valitettavasti ainakin demon perusteilla sama ongema vaivaa peliä tänäkin vuonna. Maalivahdit pudottelevat vuosi toisensa jälkeen palloja PES-sarjassa todella rasittavalla tavalla. Valtaosa maaleista tuleekin maalivahdin torjunnasta kimmonneista palloista. Myös tuomari tuntuu nielleen jälleen kerran pillinsä, ja vapaapotkuja tulee melkoisen vähän.

Pelaaminen soljuu kuitenkin paremmin kuin ennen, ja kymmenen ottelun jälkeen huomaa jo selvästi, että tämän vuoden PES on parempi kuin viime vuoden versio.

Pro-vinkkinä muuten kerrottakoon, että pelinopeus kannattaa laittaa pykälää alemmas, silloin peli tuntuu huomattavasti realistisemmalta. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan verkkopelissä lopullisessa versiossa onnistu.

Jarkko Fräntilä

 

Lisää luettavaa