Mielipide: Anna tämän tulla Eurooppaan! – Traileri yhdestä Segan moukareimmista japskipeleistä

09.04.2016

Tämä uutinen oli pakko varustaa Mielipide-etuliitteellä, koska tästä on nyt objektiivinen journalismi kaukana – sen verran hempeät muistot tällä Tilt-toimittajalla on tämän pelisarjan ensimmäisestä osasta!

Phantasy Star Online on ollut se peli, jota meikäläinen on pelannut elämässään epäilemättä kaikista eniten. Nyt Japanissa 20.4. julkaistavasta jatko-osasta PSO2:sta on julkaistu traileri, joka näyttää katkeransuloisen hyvältä, joskin varsin erilaiselta kuin alkuperäinen PSO.

Katkeransuloisen tilanteesta tekee se, että pelin tulosta länsimaihin ei ole varmuutta, vaikka Sega on sitä ehtinyt lupaillakin. Ensimmäinen Phantasy Star Online oli Dreamcastille vuonna 2000 suuri hitti ympäri maailmaa ja keräsi itselleen nopeasti kulttimaineen. Niin sanottu allekirjoittanut tahkosi peliä netissä reippaat 1000 tuntia ja teki lankamodeemilla tuohon aikaan melkoisen laskun.

Edelleen on vahvasti mielessä, kuinka hieroin vanhempien kanssa sopimusta siitä, että pelaisin peliä netissä keskiviikkoisin kolme tuntia ja lauantaisin kolme. Jossain vaiheessa muistan lauantaisten pelisessioiden venyneen kuitenkin yömyöhälle ja kuusituntisiksi. Tuolloin elettiin markka-aikaa, eikä tunninkaan pelisessio ollut mitään ilmaista touhua. Muistaakseni tunnille nettiaikaa tuli tuolloin hinnaksi lähemmäs euron verran.

Nykyisessä elämäntilanteessa ja ehkäpä noin 13 vuotta aktiivisimpien aikojen jälkeen elämäntilanteeni on erilainen, joten moisille sessioille tulee olemaan vaihtelevasti aikaa välillä ehkä enemmän tai välillä vähemmän kuin tuolloin. Oli miten oli, on tämä peli pakkohankinta, jos se viimein Euroopassa joskus julkaistaan!

Katsele traileri alta.

Lisää luettavaa