Analyytikko: Sony voisi valloittaa koko konsolimarkkinat

Ei ole mikään salaisuus, että Sony menestyy tämän sukupolven konsolikamppailussa paremmin kuin Microsoft Xbox One -konsoleineen. On kuitenkin ainakin yksi, jonka mielestä Sonyn valloitus saattaa olla vasta alussa.

Bank of American ja rahoitusyritys Merrill Lynchin analyytikko Eiichi Katayama uskoo nimittäin Sonyn mahdollisuuksiin:

”Sonylla on potentiaalia tehdä pelikonsolimarkkinoista heidän eksklusiivinen alueensa,” Katayama jyräyttää The Wall Street Journalille, kertoo MCV.

Kuinka tämä sitten tapahtuisi? Katayaman mukaan Sonyn suunnitelma on laajentaa menestynyt PlayStation-divisioona yksiköksi, joka hallinnoisi laajempaa viihteen stream-tarjontaa. Hänen mukaansa beta-testauksessa oleva PlayStation Now -pelipalvelu aiotaan lisäksi laajentaa myös muille alustoille, kuten puhelimiin, tabletteihin ja muiden kuin Sonyn valmistamiin televisioihin.

Valitettavasti Katayaman mielipiteitä tarkemmin ruotiakseen tulee paitsi ymmärtää jotakin yritysmaailmasta, olla myös The Wall Street Journalin tilaaja, sillä itse artikkeli on maksumuurin takana. Aivan tuulesta temmattuja eivät Katayaman väitteet ole, sillä Sony-johtaja Andrew House on myöntänyt, että yhtiö on jo neuvottelemassa TV-striimauspalvelusta, joka tullaan esittelemään Yhdysvalloissa vielä ennen vuodenvaihdetta. Sen sijaan arvio Sonyn mahdollisuuksista valloittaa konsolimarkkinat kokonaan kuulostaa hieman liioitellulta.