Amerikan hallituksen virallinen sotapropagandakoneiston osa saa jatkoa tänä vuonna

Vuonna 2002 ilmestyi ensimmäinen America’s Army -pelisarjan osa. USA:n hallitus ei missään vaiheessa edes yrittänyt peitellä pelin julkaisun tarkoitusperiä: se ilmoitti heti alkuun America’s Armyn olevan pelkkää PR:ää kansakunnan sotajoukoille. America’s Armyn tarkoituksena oli saada nuoret innostumaan sotimisesta ja sen kautta saada heidät värväytymään sotilaspalvelukseen.

Pelisarjan tekemistä rahoittaa Yhdysvaltain hallitus, ja sitä levitetään maksuttomana. Tätä nykyä pelin uusimpia osia esitellään esimerkiksi Yhdysvaltalaisissa kouluissa ylväänä tavoitteena tietenkin uusien sotilaiden värvääminen sen jälkeen, kun piltit ovat lusineet koulunsa läpi.

Nyt pelisarjan tekijät ovat ilmoittaneet, että sarja saa jo neljännen osansa: America’s Army 4 -peliin haetaan tällä hetkellä betatestaajia, ja testistä mainostavalla Facebook-sivulla kerrotaan uusimman jatko-osan ilmestyvän pc:lle vielä tämän vuoden puolella.

Mikäli sotapropagandakoneiston värväysmekaniikka kiinnostaa ja sinun tekee siinä samalla mieli räiskiä kasvottomia vihollisia hengiltä ihan vain huviksesi, pääset ilmoittautumaan betaan täältä.