Ainutlaatuista ilmajohdinteknologiaa hyödyntävät Shokz OpenFit -kuulokkeet ovat turvalliset myös liikenteessä

Ole tietoinen ympäristöstäsi.

11.07.2023

Patentoidusta äänentoistoteknologiastaan tunnettu Shokz tuo myyntiin mallistonsa ensimmäiset täyslangattomat Bluetooth 5.2 -yhteydellä toimivat nappikuulokkeet. Vesitiiviissä, IP54-standardin mukaisissa Shokz OpenFit -kuulokkeissa hyödynnetään ainutlaatuista ilmajohdinteknologiaa, jonka avulla äänentoisto mahdollistaa korvakäytävien avoimeksi jättämisen ja näin ympäristön äänien havainnoinnin. Tämä tekee nappikuulokkeiden käytöstä turvallista myös liikenteessä, sillä käyttäjä voi helpommin havaita ympäröivät äänet, kuten muut liikkujat ja kulkuneuvot.

Ainutlaatuisen kaarevan muotoilun ansiosta nappikuulokkeet kaartuvat korvan ympärille näyttävästi ja tukevasti. Tämä takaa kuulokkeiden paikallaan pysymisen myös liikkuessa, kuten lenkkeilyssä tai uidessa. Kaarimuotoilu jättää myös korvakäytävät avonaisiksi, joka mahdollistaa keskustelut muiden ihmisten kanssa äänentoistoa keskeyttämättä.

8,3 gramman painoiset ja 0,7 millimetrin muistivaahtopinnoitteella pehmustetut kuulokkeet ovat päässä lähes huomaamattomat. Sankarakenteen kaksikerroksinen silikoninestetyyny takaa korvien mukaisen mukautuvuuden, joten kuulokkeita voi käyttää helposti jopa koko päivän korvia painamatta tai päätä puristamatta.

DirectPitch-teknologia takaa vaikuttavan äänentoistokokemuksen, jonka ansiosta suosikkikappaleet, äänikirjat tai podcast-lähetykset toistuvat korviin vaikuttavasti. Kuulokkeet toistavat diskanttiäänet ja keskitaajuudet kirkkaasti ja selkeästi sekä matalat bassotaajuudet jykevästi. Erityinen Shokz OpenBass -algoritmitehostus tukevoittaa alataajuuksia ja näin välittää basson vahvasti korvakäytävään saakka. Lopputuloksena on tasapainoinen ja luonnollinen äänentoisto, joka viehättää korvaa toistetusta sisällöstä riippumatta.

Kuulokkeiden äänentoistosta vastaa räätälöity 18 x 11 millimetrin kokoinen ja äärimmäisen kevytrakenteinen kaksiosainen komposiittielementti. Sen sisäosa on tehty huippukevyestä hiilikuidusta, joka on jopa 20 kertaa terästä kestävämpi. Näin kuuloke-elementti kykenee toistamaan korkeatasoista ääntä huipputarkasti.

Myös puhelut onnistuvat kuulokkeilla mallikelpoisesti. Tekoälyohjatun taustameluvaimennuksen ansiosta puheluista saa hyvin selvää, sillä ulkopuolinen häly suodattuu pois jopa 99,7 prosentin tarkkuudella. Näin edes meluisat ympäristöt eivät häiritse puheluita.

Puheluiden ja äänentoiston hallintapainikkeet löytyvät itse kuulokkeista, mikä tekee käytöstä vaivatonta. Lisäksi painikkeiden toimintoja sekä taajuuskorjaimen asetuksia voi muuttaa helposti Shokz-puhelinsovelluksella.

Virtansa kuulokkeet saavat yhdysrakenteisista akuista, joista riittää virtaa yhdellä latauksella seitsemäksi tunniksi. Yhdessä latauskotelon kanssa virtaa riittää jopa 28 tunniksi. Jo viiden minuutin lataaminen tuottaa riittävästi virtaa noin tunnin kuunteluun. Kuulokkeiden lataaminen tyhjästä täyteen vie noin tunnin ja vastaavasti akkukotelo latautuu täyteen noin kahdessa tunnissa.

Shokz OpenFit -nappikuulokkeet tulevat myyntiin välittömästi hintaa 219 euroa.

Lisää luettavaa