Aika innostua liikaa: The Last Guardian on sentään vieläkin tulossa!

The Last Guardiania odotetaan yhä innolla.

The Last Guardian lienee kiistatta 2000-luvun huhutuimpia ja toivotuimpia pelejä, joten jokainen pelin maininta käynnistää aina uuden huhumyllyn. Ico ja Shadow of the Colossus -pelien tekijöiden ”uutukaista” on odotettu vuodesta 2009, eikä loppua odotukselle ole näkyvissä, mutta nyt pelin luoja Fumito Ueda on pitkästä aikaa edes maininnut pelin mediassa.

Ueda nimittäin mainitsi The Last Quardianin Dengeki PlayStation -lehden haastattelussa, kertoo Kotaku. Häneltä ja useammalta muulta pelikehittäjältä kysyttiin heidän mieleenpainuvinta muistoaan PlayStationin parissa ja Ueda valitsi The Last Guardianin parissa kohtaamansa vastoinkäymiset ja haasteet.

Pelin käsittely ei kuitenkaan jäänyt tähän sivukommenttiin. Uedan mukaan The Last Guardianin parissa tapahtuu nimittäin jopa edistystä.

”Keskustelut Sony Computer Entertainmentin kanssa The Last Guardianin osalta ovat viimein sujuneet, ja me etenemme nyt kokonaan uusissa olosuhteissa,” Ueda toteaa.

Kotakun toimittaja päättelee Udean kommenteista, että The Last Guardiania kehitettäisiin nyt Playstation 4:lle, mikä onkin hyvin mahdollista. Mitään tarkempaa pelin tilanteesta tai mahdollisesta julkaisuajankohdasta ei kuitenkaan paljasteta. Jäämme muun pelimaailman tapaan odottamaan kieli pitkällä.