Activision: Call of Dutyn odotettua heikompi myynti johtuu vain ja ainoastaan konsolisukupolven vaihdosta

Grand Theft Auto V:n pistäessä myyntiennätykset uusiksi syyskuussa, Call of Dutyn tekijät uhosivat lunastavansa vielä kärkipaikkansa takaisin (ennen seuraavaa GTA:ta). Vaan toisin kävi ainakin Call of Duty: Ghostsin kohdalla, sillä huolimatta  harhaanjohtavista ”miljardimyynti vuorokaudessa” -uutisoinneista, peli on alittanut myyntiodotuksensa.

Kun Activisionin toimitusjohtaja Eric Hirshbergiltä kysyttiin, johtuisiko odotettua heikompi myynti pelisarjaan väsymisestä, hän tietysti kielsi kaiken. Sen sijaan Hirshberg selitti Gameranxin mukaan, että konsolisukupolven vaihdos on syypää heikkoon myyntitulokseen. Kuten Destructoidin toimittajakin toteaa, on hankala uskoa, että pelin saatavuus kaikilla alustoilla millään tapaa vähentäisi sen suosiota.

Activision väittää myös, ettei negatiivisilla arvosteluilla ole merkitystä, sillä he tekevän pelejä faneille, eivätkä kriitikoille. Tämän valossa onkin huvittavaa huomata, että Metacriticin mukaan Ghosts on sukupolvensa heikoimmaksi arvosteltu Call of Duty -peli, ja juuri käyttäjäarviot ovat voittopuolisesti negatiivisia.

Call of Duty: Ghostsin väitetään kuitenkin olevan sekä PlayStation 4:n että Xbox Onen pelatuin peli, joten ainakin uuden sukupolven sangen rajatussa pelivalikoimassa CoD on jo saamassa jalansijaa. Saa nähdä kuinka käy tulevaisuudessa.

 

Lisää luettavaa