Melkoinen faniprojekti: 90-luvun rakastettu roolipeli kääntyy eeppiseksi romaaniksi

Fani nimeltä M.J. Gallagher kirjoittaa epävirallista Final Fantasy VII -romaania.

Faniprojekteja on monenlaisia: Jotkut väkertävät videoita tai piirroksia, toiset kirjoittavat fanifiktiota. Tyyppi nimeltä M. J. Gallagher vie jälkimmäisen toiseen potenssiin: Hänen tavoitteenaan on, ei enempää eikä vähempää, kuin kirjoittaa romaanimuotoon koko Final Fantasy VII.

Pitkällinen projekti on kaikkea muuta kuin valmis, mutta kaiken tähän mennessä valmistuneen voi ladata täältä. Kuten asiasta uutisoiva Kotaku toteaakin, tulee Gallagher tuskin voittamaan palkintoja tekstillään, mutta fanifiktion tyylilajissa hänen tekstinsä on varmasti pätevää.

Pikaisella silmäyksellä yksityiskohtia tulvivasta kerronnasta tulee mieleen avaruusooppera, jossa elävää maailmaa usein rakennetaan juuri runsaalla kuvailulla. Kyseessä on toki täysin epävirallinen romaanisovitus, eikä Gallagherilla taida olla minkäänlaisia oikeuksia lähdemateriaaliinsa. Toisaalta projekti on luonnollisesti voittoa tavoittelematon ja kaikki valmistuneet osat ovat ladattavissa ilmaiseksi.

Vuonna 1997 PlayStationille ilmestynyt Final Fantasy VII lienee kiistatta pelisarjan rakastetuin osa, ja juuri muutama päivä sitten pelin kerrottiin ilmestyvän HD-versiona PlayStation 4:lle. Alkuperäisellä konsolilla kymmenen miljoonaa kappaletta myynyt peli nousi kärkipaikalle myös eilen jakamallamme WatchMojon videolistalla kaikkein halutuimmista pelien uusintaversioista.

Pelimaailma on siis kaikkea muuta kuin unohtanut Final Fantasy VII:n. Luulisi, että myös Gallagherin romaanisovitukselle löytyy runsaasti lukijoita.