48 megapikselin DJI Air 3 -kuvauskopteri lentää aiempaa kauemmas

Tämä pysyy ilmassa yli kolme varttia putkeen.

29.07.2023

DJI-kuvauskopterit tunnetaan muun muassa huippuluokan kuvausominaisuuksista, helppokäyttöisyydestä ja älykkäistä toiminnoista. Näiden ansiosta kokematonkin lennättäjä oppii hetkessä kuvauskopterin lennätyksen perusteet. DJI Air 3 vie jo entuudestaan kehittyneen teknologian uudelle tasolle tarjoamalla käyttöön entistä pidemmän lentoajan, aiempaa paremmat kuvausominaisuudet ja tukkukaupalla muita tärkeitä ominaisuuksia.

720-grammaisen kuvauskopterin kaksoiskamerajärjestelmässä on erillinen laajakuvakamera sekä kolminkertaisen tarkennuksen telekamera. Näillä onnistuvat jopa 48 megapikselin valokuvat sekä 4K-ultrateräväpiirtoiset HDR-videot. Kameroiden 1/1.3-tuumaiset CMOS-kennot ovat samankokoisia, mutta niiden polttoväleillä on eroa. Tämä mahdollistaa entistä moninaisemmat kuvausmahdollisuudet valokuviin ja videoihin. DJI O4 HD -videolähetysjärjestelmän ansiosta materiaali välittyy reaaliaikaisesti kopterin ohjaimeen, mikä tekee ohjauksesta huolettoman helppoa.

Laajakuvalinssi kykenee 2,4 mikrometrin pikselikokoon F1.7 aukolla, joka vastaa 24 millimetrin filmiformaattia. Kolminkertaisella tarkennuksella toimiva telekamera kykenee myös 2,4 mikrometrin pikselikokoon F2.8 aukolla, jolloin se kykenee 70 millimetristä filmiformaattia vastaavaan kuvaan. Kolminkertaisen optisen tarkennuksen mahdollistava telekamera kuvaa kohteitaan ainutlaatuisella perspektiivillä. Vastaavasti laajakuvakameralla voidaan saada näyttävää kokonaiskuvaa maisemaa rajaamatta. Kahden erilaisen kameran kuvausominaisuuksia hyödyntämällä ilmakuvaaja voi taltioida monipuolisesti erilaisia otoksia yhdellä lennolla.

Kuvauskopterilla onnistuu jopa huipputerävän 4K-tarkkuuden HDR-videon kuvaaminen 60 kuvan sekuntinopeudella tai jopa 100 kuvan sekuntinopeudella päivittyvää videokuvaa ilman HDR-tallennusta. Videoiden värit toistuvat tarkasti ja luonnollisesti myös hämärässä. Molemmat kamerat tukevat 10-bittisiä D-Log M- ja HLG-väritiloja.

DJI Air 3 on myös Air-malliston ensimmäinen pystymuotoista 2.7K-videokuvaa (9:16) tukeva kuvauskopteri. Sen ansiosta videokuvaa voidaan jakaa helposti sosiaalisen median palveluihin. Lisäksi molempien kameroiden FocusTrack-tekniikka auttaa kohteiden kuvaamisessa. Sen sisältämät Spotlight 2.0-, ActiveTrack 5.0- ja Point of Interest 3.0 -tekniikat auttavat paitsi kuvauskohteen säilyttämisessä kameran keskiössä, myös näiden automaattisen seuraamisen liikkuvaa kohdetta kuvatessa.

Edeltäviin malleihin nähden DJI Air 3 kykenee 48 prosenttia pidempään lentoaikaan. 46 minuutin yhtämittainen lentoaika mahdollistaa entistä pidemmälle kantavat kuvausmatkat. Uudenlaisen latausyksikön ansiosta kopterin akut voidaan ladata nopeasti ja vaivattomasti. Lisäksi akut voivat siirtää varaustaan toisiinsa, mikä mahdollistaa vähävirtaisen akun virran hyödyntämisen jo osittain latautuneen akun lataamisessa. Näin lennättäjä saa akuistaan kaiken irti mahdollisimman tehokkaasti.

DJI Air 3 on myös Air-malliston ensimmäinen, jossa on monisuuntainen havainnointijärjestelmä. Tämän ja APAS 5.0 -tekniikan ansiosta kopteri havaitsee esteet edestä, takaa, sivuilta, ylhäältä ja alhaalta, ja osaa näin kiertää esteet niihin törmäämättä tai tarvittaessa pysähtyä kokonaan. Uuden sukupolven O4-videonsiirtojärjestelmä kykenee siirtämään videokuvaa jopa 20 kilometrin päähän. Kuvansiirtotekniikan ansiosta järjestelmä parantaa myös lentoturvallisuutta.

DJI Air 3 on myynnissä nyt hintaan 1 139 euroa. Paketti sisältää näytöttömän RC-N2-ohjaimen, kopterin ladattavan akun, ylimääräiset roottorilavat sekä kaikki lennättämiseen ja käyttöön tarvittavat työkalut ja johdot.

DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC-N2) on myynnissä hintaan 1 399 euroa. Se sisältää kaikki peruspaketin varusteet sekä kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, kolme roottorilapasettiä ja kantolaukun.

DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC 2) on myynnissä hintaan 1 599 euroa. Se sisältää näytöllisen DJI RC 2 -ohjaimen, kaikki peruspaketin tarvikkeet sekä kaksi lisäakkua, niiden latausyksikön, kolme roottorilapasettiä ja kantolaukun.

Lisää luettavaa