19-vuotias poika pyrkii pelitaloon töihin täysin käsittämättömällä ohjelmointisuorituksella

YouTube video

Maanantaina uutisoimme huimasta Elder Scrolls V: Skyrim -modista, jonka oli tehnyt AlexanderJVelicky -nimellä kulkeva modaaja. PC Gamer otti tarkemmin selvää modin tehneestä miehestä, ja hänen tarinansa on huimaa luettavaa.

Alexander J. Velicky on vasta 19-vuotias nuorukainen, jolla on ylevä tavoite: hän pyrkii Skyrimin tehneelle Bethesdalle töihin Falskaar-nimisen Skyrim-modinsa avulla. Velicky teki aivan uskomattoman urakan ja rakensi modin kasaan lähes kokonaan yksin. Hän organisoi yksin kokoon kaikki modin sisältämät seikkailut, kirjoitti pelin sisäiset dialogit ja teki Skyrim-modausohjelmalla liki kaiken teknisen väännön omassa studioksi muunnetussa asunnossaan.

Ääninäyttelijöinä hän käytti ulkopuolisia kykyjä ja muutamien pelimaailmasta löytyvien kirjojen tarinat hän tilasi muilta, mutta muuten hän piti koko projektin langat omissa käsissään. Yhteensä modin tekemisessä oli mukana 100 ihmistä. Velicky toimi kuitenkin koko projektin ohjaajana.

PC Gamerin haastattelussa hän kertoi jättimäisen urakan syyksi yksinkertaisen ja kunninhimoisen tavoitteen: Hän haluaa päästä Skyrimin tehneelle Bethesdalle töihin, ja toivoo modinsa toimivan heille näyttönä siitä, että on palkkaamisen arvoinen.

PC Gamerin haastattelua pääset lukemaan täältä.

Lisää luettavaa