100 000 dollaria Kickstarterissa kerännyt pelikehittäjä heitti hanskat tiskiin – ”En jaksa enää tätä draamaa.”

Jos lahjoitit vuonna 2014 rahaa Kickstarter-projektille nimeltä Bear Simulator, et ole yksin. Pelikehittäjä John Farjayn karhusimulaattorille löytyi lähes 4 000 tukijaa. Sen jälkeen peli julkaistiin Steam Greenlight-palvelussa, josta se äänestettiin varsinaisen pelikaupan puolelle. Pelillä ja kehittäjällä luulisi siis menevän hyvin.

Nyt Farjay on kuitenkin ilmoittanut, ettei jatka Bear Simulatorin päivittämistä. Kotakun mukaan Farjay luettelee useitakin syitä: Hän muun muassa kokee, että peli ei ole saanut hyvää vastaanottoa ja että sen nimi on stigmatisoinut. Lisäksi Farjay toteaa suoraan, ettei hänellä ole taitoja päivittää peliä enää paremmaksi.

”En myöskään jaksa enää tätä draamaa,” Farjay kirjoittaa Kickstarter-päivityksessään. ”En voi jättää sitä huomiotta, koska se aiheuttaa lisää dramaa, enkä voi tehdä sille mitään, koska sekin aiheuttaa lisää draamaa.”

Kotakun mukaan draama, johon Farjay viittaa, on peliin kohdistunut viha. Vaikka Steamissa valtaosa pelin saamista arvosanoista on myönteisiä, ovat kielteiset arviot saaneet runsaasti puoltavia ääniä. Lisäksi YouTube-julkkis Pewdiepie julkaisi hiljattain peliä koskevan videon, jossa hän totaalisesti teilaa Bear Simulatorin. Video on sittemmin muuttunut yksityiseksi, mutta Kotakun mukaan se ehti kerätä 2,5 miljoonaa katsojaa.

Ei siis mikään ihme, jos Farjay kokee pelin saaneen runsaasti negatiivista huomiota ja tuntee itsensä voimattomaksi kritiikin keskellä. Emme ole Bear Simulatoria testanneet, mutta Kotakun toimittaja arvioi sen olevan pelikehittäjän ensimmäiseksi tuotokseksi ”melko vaikuttava”. Olisikohan niin, että harmiton, hassu simulaattori on joutunut turhankin ankaran kritiikin kohteeksi?

Lisää luettavaa