Värikkään hölmöä puutarhataistelua – ennakossa Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

Plants Vs. Zombies: Battle for Neighborville on jatkoa kymmenen vuotta sitten alkaneelle pelisarjalle, jonka ensimmäinen osa lukeutuu strategiseen tornipuolustusgenreen. Lähin vertailukohta Battle for Neighborvillelle on puolestaan nelisen vuotta sitten julkaistu Plants vs. Zombies: Garden Warfare, jossa kasvit ja zombit taistelivat ensimmäistä kertaa toimintapainotteisesti kolmiulotteisessa näkymässä.

Kuten aiempi Garden Warfare, on Battle for Neighborville suunnattu erityisesti verkkomoninpeliä varten. Moninpeliin pureutuva täysi arvostelu onkin luvassa lähitulevaisuudessa Tiltin verkkosivuilla.

Kuten nimestä voi päätellä, sota on jälleen kahden kauppa. Pelaaja voi tuttuun tapaan liittyä joko kasvien tai zombien puolelle. Valittavana on jopa 20 erilaista hahmoa, joita voi halutessaan muokata omaan makuun sopivaksi.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville vaikuttaa hengästyttävän monipuoliselta paketilta ensi alkuun, sillä jo pelin hubissa on nähtävää ja kokeiltavaa enemmän kuin keski-ikäinen setämies ehtii rekisteröidä ennakkosession aikana.

PvE-alueet (player vs. environment, pelaaja vastaan ympäristö) Weirding Woods, Mount Steep ja Neighborhoodville Town Center tarjoavat mukavasti tekemistä ja vapaata samoamista myös meille, joille aiemmat Plants vs. Zombies -pelit ovat jääneet vain satunnaisen kokeilemisen tasolle. Hauskat ympäristöt sisältävät persoonallisia vihollisia erilaisine ominaisuuksineen, ja näillä alueilla onkin järkevää tutustua pelin sisäiseen maailmaan.

Pelin keskushubissa on mahdollista suorittaa pieniä tehtäviä, joista voi esimerkiksi ansaita kolikoita. Lanteilla voi puolestaan ostaa esimerkiksi asusteita tai ominaisuuksia hubissa sijaitsevista kauppapaikoista. Keskushubista pääsee myös verkkomoninpelille tarkoitetuille areenoille, joista sitten täydessä arvostelussa lisää.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville on monipuolinen ja runsas paketti, jossa ei tekeminen lopu aivan äkkiä. Pelin grafiikka on nättiä, joskin varmasti mielipiteitä jakavaa. Värikkäät, sarjakuvamaiset hahmot sopivat kyllä peliin ja sen sekopäisen hauskaan lähtökohtaan, mutta on ymmärrettävää, että sen visuaalinen ilme saattaa karkottaa potentiaalisia kokeilijoita pois sarjan ääreltä.

Omakohtaisesti eniten huolta aiheuttaa ehkä tarkoituksellinenkin ohjauksen epämääräinen tarkkuus. Oudosti liikkuvien kasvien käsissä olevat aseet eivät tunnu aluksi täysin luontevilta. Usein pelaaminen tuntuu aloittelijalla helposti päämäärättömältä räiskimiseltä, mutta kyseessä lienee kuitenkin tottumattomuus Plants Vs. Zombiesin universumiin.

Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville on näin ennakkoon lupaavan tuntuinen pakkaus sarjan faneja ajatellen, sillä teoksella on kiitettävästi annettavaa niin pelimuotojen kuin muokattavuudenkin suhteen. Verkkomoninpeli on kuitenkin Battle for Neighborvillen todellinen suola, ja sitä pääsemme maistamaan lokakuun 18. päivän jälkeen.

Saatavilla: PC, PlayStation 4 (testattu), PlayStation 4 Pro, Xbox One, Xbox One X
Ikäraja: PEGI 7 (väkivalta, verkko-ostot)

Split screen -pelit. Jonnet ei muista.