The Walking Dead: Final Season – katsaus kauden avauskolmikkoon

Telltale Gamesin The Walking Dead -pelien julkaisut uhkasivat loppua ennen viimeisen kauden pääsyä maaliin, kun yhtiö ilmoitti joutuvansa laittamaan laput luukulle kesken kaiken. The Walking Dead -sarjakuvien luoja Robert Kirkmanin Skybound Games otti kuitenkin Final Seasonin haltuunsa ja palkkasi Telltalen porukkaa viimeistelemään episodipelien kunniakkaan lopun.

21.03.2019

Final Season sisältää neljä episodia, joista kirjoitushetkellä on julkaistu kolme. Viimeinen kausi keskittyy Clementine-tytön ja tämän pelastaman A.J.-pikkupojan selviytymiseen kävelevien kalmojen kansoittamassa maailmassa.

The Walking Dead -pelit ovat kuin animoituja sarjakuvia, joiden juoneen pelaaja pystyy vaikuttamaan valinnoillaan. Haluttu dialogi valitaan toimintonäppäimistä, kun taas toiminnallisissa osuuksissa käytetään yleensä erilaisia ja nopeasti reagoitavia näppäinyhdistelmiä. Pelaajan valinnat vaikuttavat myös siihen, kuinka pelin muut hahmot suhtautuvat jatkossa tämän ohjaamaan henkilöön. Telltale ja sittemmin Skybound Games luottavat huolellisesti rakennettuun tunnelmaan ja jännitteeseen, joten suoraa toimintaa kaipaavat voivat jo tässä vaiheessa katsoa muualle.

Tällä hetkellä pelattavat Final Seasonin episodit ovat Done Running, Suffer the Children ja Broken Toys. Done Running vuorottelee mukavasti runsaan dialogin ja jännittävien toiminnallisten selviytymistehtävien välillä. Nuori A.J. seuraa tiukasti pelaajan ohjaaman Clementinen päätöksiä ja tekosia, joten tämä antaa viitettä kuinka tarina etenee ja lopulta päättyy. Viimeisen kauden ensimmäinen episodi ottaa haltuunsa aiempia osia vain pikaisesti kokeilleen pelaajan. Hienosti rytmitetty episodi luo hahmoista inhimillisiä, mikä helpottaa hahmoihin samaistumisessa.

Suffer the Children esittelee lisää hahmoja ja luo uutta draamaa näiden välillä. Episodi on kohtuullisen rauhallisesti etenevä ja asetelmia pohjustava. Dialogin määrä ei valitettavasti korvaa sen laatua. Monet hahmot jäävät hiukan etäisiksi, joskin vikana voi olla myös hahmojen miellyttävyyden puute. Loppupuolella toiminta luonnollisesti lisääntyy.

Broken Toys puolestaan ei tunnu lähtevän käyntiin sitten millään. Pelaaja joutuu odottelemaan pitkiä hetkiä ilman minkäänlaista osallistumista tarinan etenemiseen. Dialogi on pahimmillaan tyhjänpäiväistä jaarittelua, joten mielenkiinto episodiin katoaa ennen pitkää.

Toivotaan, että maaliskuun lopussa julkaistava nelosepisodi Take Us Back vie sarjan fanit takaisin Final Seasonin ensimmäisen jakson taitavasti luotuun rytmittelyyn toiminnallisuuden ja tarinan kehittämisen välillä. Telltalen alulle panema ja arvostettu tarinavetoinen pelisarja saisi näin ansaitsemansa lopun.

Saatavilla: PC, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro Switch, Xbox One (testattu), Xbox One X
Ikäraja: PEGI 18 (väkivalta, kielenkäyttö)

Lisää luettavaa