Spellforce II – Shadow Wars

Spellforce II: Shadow Wars kertoo pelaajalle eeppisen fantasiatarinan sankaritekoineen ja massiivisine taisteluineen. Tarinankerronnan työkaluksi on valittu persoonallinen roolipelin ja reaaliaikastrategian yhdistelmä.

Kuten tällaisten synteesien kohdalla usein käy, paketin kumpikin puolisko jättää hieman toivomisen varaa. Roolipeliosuuksia kiusaavat järjettömät juonenkäänteet, huonojen ääninäyttelijöiden sävyttämät kömpelöt keskustelut ja osin liiallinen suoraviivaisuus. Reaaliaikanaksuttelu puolestaan kärsii heikosta tekoälystä, muutamien oleellisten komentojen puutteesta ja kangertelevasta reitinhausta.

Tällä kertaa kokonaisuus on kuitenkin enemmän kuin osiensa summa. Ongelmistaan huolimatta Spellforce II on erittäin vangitseva pelikokemus. Sen tarina kulkee kursailemattoman eeppisiä latuja ja sisällöllisesti paketti on erittäin monipuolinen. Tilanteita, tehtäviä, esineitä ja erilaisia tapoja kehittää hahmoaan on niin runsaasti, että uudenlaista puuhaa on tarjolla jatkuvasti. Tarjonnan täydentävät naksuttelupuoleen keskittyvä nettipeli ja erillinen yhteistyökampanja. Jälkimmäinen on täynnä hyviä ja koukuttavia ideoita, jotka valitettavasti kariutuvat osittain karttojen typerään perusrakenteeseen.

Pelin muista ansioista merkittävin on loistava käyttöliittymä, jonka ansiosta tilanteen hallitseminen onnistuu suurissakin taisteluissa hämmästyttävän hyvin. Muuten pelimoottori jättää sen sijaan toivomisen varaa, sillä suuret yksikkömäärät panevat tehokoneenkin polvilleen.

Spellforce II on erittäin monipuolinen ja kunnianhimoinen peli, joka yhdistää kaksi eri lajityyppiä varsin onnistuneesti. Lopputuloksena on vetovoimainen fantasiaeepos, joka selviää voittajana ongelmista, jotka kaataisivat vain yhteen asiaan keskittyneen pelin.

Tilt.tv:n päästötodistus: Eeppisen fantasian ystäville