Sonic & All Stars Racing Transformed


(Kuva: Sumo Digital / Sonic & All Star Racing Transformed)

Sonic ja vauhti kuuluvat yhteen. Jos soppaan sekoitetaan vielä ajoneuvoja, jotka muuttuvat autoiksi, lentokoneiksi ja veneiksi sekä hahmoja Segan tunnetuimmista pelisarjoista, on kyseessä hurjastelupeli Sonic & All Stars Racing Transformed.

Peli ei käytä aikaa monimutkaisten juonikuvioiden pyörittelyyn, vaan keskittyy olennaiseen. Ensin valitaan hahmo joko oman mieltymyksen tai kaahailijan ominaisuuksien mukaan ja sen jälkeen hypätään baanalle. Ajoneuvojen muodonmuutokset tapahtuvat lennossa. Kun maa loppuu kesken, voi auto muuttua lentokoneeksi tai veneeksi.


Kentät ovat näyttäviä ja hyvin suunniteltuja. Menopelien erilaiset ominaisuudet nousevat hienosti esiin. Ympäristöjen kirjo on laaja, lentotukialuksista kasinoon. Jokainen kenttä on omanlaisensa kokonaisuus ja kierrosten aikana rata saattaa muuttua uudenlaiseksi. Paikat hajoavat, uusia reittejä syntyy eikä tylsyyttä juuri tarvitse pelätä. Pelimuotojakin on tarjolla useampia. Perinteisten kisojen lisäksi tarjolla on esimerkiksi driftaushaasteita. Mitä korkeampi vaikeustaso, sitä paremmat palkinnot.

Vaikka ajoneuvojen muodonmuutokset tuovatkin mukavaa vaihtelua pelkkään autolla kaahailuun, ei Sonic & All-Stars Racing Transformed silti tunnu mitenkään poikkeukselliselta peliltä. Kaikki kyllä toimii, mutta tämä on silti vain yksi kaahailu muiden joukossa. Paikoin tuntuu siltä, että Mario Kartin temppukirjasta on kopioitu yksi sivu liikaa. Esimerkiksi kenttien varsille tiputettuja aseita ei voi syyttää turhasta omaperäisyydestä.

Tästä huolimatta Sonic & All Stars Racing Transformed on vähintäänkin hyvä peli. Kontrollit ovat millimetrin tarkat ja muutokset auton, veneen sekä lentohärvelin välillä saavat kokonaisuuden tuntumaan kolmen kaahailun yhdistelmältä. Kun kentätkin muuttavat muotoaan kisailun aikana, pysyy mielenkiinto yllä pitkään. Pelaaminen on nopeatempoista, hauskaa ja eteenkin kavereiden kanssa ehdotonta A-luokan hupia.

ARVOSTELIJA
MIKKO MATILAINEN

PLUSSAT
UPEAT KENTÄT
KOLME AJOPELIÄ YHDESSÄ
KONTROLLIT

MIINUKSET
EI TARPEEKSI ERILAINEN

PÄÄSTÖTODISTUS
Hauskaa kaahailua, mutta se jokin puuttuu.