Silent Hunter 3

Sukellusvenesimulaattorit ovat hyvin pienen piirin juttu. Nyt arvostelussa oleva Silent Hunter 3 on kuitenkin jo niin hyvä, että siihen kannattaa tutustua, vaikkei pelityyppi aiemmin olisi kiinnostanutkaan.

Koska kyseessä ei ole mikään arcade-räiskintä, kuluu suuri osa peliajasta lähinnä sukellusveneen kulkureittejä suunniteltaessa. Silloin tällöin eteen kuitenkin pärähtää vihollisalus ja tällöin on aika ladata torpedo-putket ja päästää helvetti irti. Noin yleisesti voidaankin sanoa, että 80% pelistä on rauhallista näpräilyä ja 20% enemmän tai vähemmän tiukkaa toimintaa.

Näppärä käyttöliittymä tekee Silent Hunter 3:sta erinomaisen. Koska pikkutarkkaa säätämistä on melkoisesti, ei tätä osa-aluetta sovi aliarvioida. Kaikki tärkeimmät toiminnot ovat korkeintaan parin klikkauksen päässä. Pelaaminen on alkuvaiheessa haastavaa, muttei sentään kaljuuntumista aiheuttavaa. Tästä iso kiitos pelin mukana toimitettaville video-ohjeille ja näppäinasettelumallille, joka on jokaisen kotikapteenin hyvä ystävä.

Silent Hunter 3 on viimeistelty erittäin taidokkaasti. Tietysti aina voi parantaa, mutta Silent Hunter 3 on kaikki simulaatiot mukaan lukienkin ehdotonta huippuluokkaa. Mikäli tähän peliin jää koukkuun, ei siitä hevillä irti pääse, sillä mielenkiintoinen kampanja ja muut tehtävät tarjoavat puuhaa pitkäksi aikaa. Mikäli sana ”simulaatio” ei pelästytä, on syytä harkita ankeiden kesäpäivien viettämistä sisällä, virtuaalisukellusveneen ohjaimissa.