Phantasy Star Online – Episodes I & II

26.06.2003

Dreamcastillä pääsi nettiin pelailemaan jo pari vuotta sitten, mutta valitettavasti tämä hieno konsoli ei saanut ansaitsemaansa huomiota. Yksi näistä Dreamcastin verkkopeleistä oli Phantasy Star Online. Se oli edelläkävijä mm. olemalla kaikkien aikojen ensimmäinen konsolipohjainen nettiroolipeli ja sisältämällä pelaajien kommentit kielestä toiseen kääntävän automaattitulkin. Phantasy Star Online Ver. 2 �pelin sisältävä Phantasy Star Online – Episodes I & II on myös Gamecuben ja Xboxin ensimmäinen nettiroolipeli.

Pelin ensimmäisen episodin taustatarina kertoo Pioneer-aluksista, jotka etsivät asukkailleen uutta planeettaa. Tällainen uusi kotiplaneetta-ehdokas löytyykin, mutta yllättäen sen pinnalla tapahtuu outo räjähdys, joka tuhoaa lähes kokonaan ensimmäisen pystytetyn kaupungin. Kun tämä seikkailu on selvitetty, edessä on toinen tarina, joka saa alkunsa kuolleeksi luullulta mieheltä tulleesta viestistä. Vaikka episodit on numeroitu, ne voi pelata haluamassaan järjestyksessä.

Kuten muissakin versioissa, pelaaja tarvitsee pelatakseen netin kautta Hunter´s Licensen, joka on kaksi ensimmäistä kuukautta ilmainen. Toki peli on viihdyttävä yksinpelinäkin tai neljän hengen moninpelinä jaetulla ruudulla. PSO on hyvin taisteluvoittoinen ja voi helposti tuntua hetkittäin vain eteenpäin vyöryttämiseltä varsinkin moninpelissä. Xbox-versiossa on kuitenkin yksi etu muihin versioihin nähden ja ei, se ei ole grafiikka. Xboxin PSO:ssa ei nimittäin tarvitse padillä naputella viestejä kanssapelaajille, vaan nyt voi headsetin avulla puhua toisten pelaajien kanssa. Tämä onkin selkeä etu muihin versioihin nähden.

Kuten tulikin jo vihjaistua, peli ei ole enää kovin kaunis kukkanen varsinkaan Xboxin tehot huomioon ottaen ja se siinä on samat ongelmat kamerakulmista lähtien kuten muissakin versiossa. Tarina on kuitenkin mukaansatempaava, yhteydet toimivat, nelinpeli on ehdotonta plussaa ja headset vapauttaa pelaajat kommunikoimaan kunnolla. Pelihahmojen ulkonäköä voi muokata ihan riittävästi ja mukana pyörivät MAG-lemmikit ovat myös mukava lisä. Kaiken kaikkiaan Phantasy Star Online – Episodes I & II on ostamisen arvoinen julkaisu, kunhan on valmis antamaan anteeksi pienet tekniset puutteet ja hivenen karun ulkoasun.

Lisää luettavaa