Multi Theft Auto: Vice City

29.01.2004

Grand Theft Auto: Vice Cityn moninpeliksi muuttava Multi Theft Auto on viime aikoina saanut runsaasti huomiota. Vice Cityn moninpelissä on kaksi pelimoodia. Näistä ensimmäinen on perinteinen deathmatch, joka hahmovalinnasta riippuen on joko tiimipohjaista tai ”yksi kaikkia vastaan”-henkistä. Pelihahmoja on yhteensä kuusi ja ne eroavat toisistaan ulkoasun lisäksi aseiden ja varusteiden osalta. Jokaisella hahmolla on myös oma erikoiskyky tai jokin muu bonus. Itse räiskintäosuudet eivät moninpelissä juuri hätkähdytä, mutta silloin tällöin vastaan tulee tilanteita, joissa adrenaliini pääsee pumppaamaan oikein kunnolla. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta ovat takaa-ajot.

Toisessa pelimoodissa ei tavoitteena ole tappaa ihmisiä, vaan yksinkertaisesti pitää hauskaa. Vice City Stuntissa on tarjolla runsaasti pelin nopeimpia menopelejä ja kenttien varsille on ripoteltu ylimääräisiä hyppyreitä, jotka takaavat mahdollisuuden näyttäviin ilmalentoihin. Molemmissa pelimoodeissa kadut on putsattu liikenteestä, joten ainoat vastaan tulevat kiessit ovat muiden pelaajien ohjaamia.

Multi Theft Auto on tehty ilman Rockstarin tukea, joka näkyy siinä, että pelissä on jonkin verran bugeja. Onneksi nämä pienet ongelmat löytyvät pääosin grafiikkapuolelta, eivätkä ne näin juurikaan häiritse pelaamista. Myös nettikoodissa olisi parantamisen varaa. Miltei jokaisella serverillä saa tottua paikasta toiseen hyppiviin hahmoihin ja melko korkeaan pingiin. Peliseuraa kuitenkin löytyy reilusti mihin kellon aikaan tahansa. Tämän takaavat sadat serverit ympäri maapalloa.

Ilman servereitä etsivää ohjelmaa Multi Theft Autoa ei kuitenkaan pysty pelaamaan ellei tiedä peliä pyörittävän koneen IP-osoitetta. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa hankkia vaikkapa The All-Seeing Eye -ohjelma, jonka avulla Multi Theft Auto -pelit löytyvät helposti.

Kokonaisuutena Multi Theft Auto on mielenkiintoinen ilmestys, mutta joillain osa-alueilla on vielä parantamisen varaa. Esimerkiksi nopeampi pelitempo olisi plussaa.

Lisää luettavaa