MotoGP 08

Ratamoottoripyörily on Suomessa päivä päivältä suositumpaa. Tästä on kiittäminen Mika Kalliota, joka pöristelee ympäri maapalloa kaksipyöräisellään. MotoGP-pelisarja on jo pitkään ollut kyseisen lajin seuraajien suosikkipeli.

Pelin uusin versio 08 on Milestone-studioiden tekemä – aikaisemmin sarjaa teki Climax-studiot. Climaxin tekemät MotoGP-pelit olivat hardcoremotoristien suosikkeja; vaikeimmalla tasolla ne olivat aloittelijalle raivostuttavan vaikeita. Uusimmassa MotoGP:ssä on kolme eri vaikeustasoa – arcade, keskitasoinen ja simulaatio. Mukana on kauden kaikki 18 kisaa, ja pelimuodot ovat ne tavanomaiset, kaudesta yksittäisiin kisoihin parin normaalin poikkeuksen lisäksi. Ilahduttavasti kuutioluokkia on kolme: 125-kuutioiset, 250-kuutioiset sekä moottoripyörien kuninkuusluokka, MotoGP.

Arcadetasolla peli on melko helppo jopa aloittelijalle, ja tuskin monellakaan ajopeliveteraanilla on vaikeuksia voittaa kautta. Vaikeimmat tasot ovatkin se pelin suola. Jos MotoGP-pelejä on joskus pelaillut, vaan ei kaipaa mitään ultrarealismia, MotoGP on mukava peli. Veteraaneille peli on kuitenkin hieman liian helppo. Pyöräänsä voi säädellä liian vähän verrattuna edellisiin versiohin. Ajopelifanit ovat vaativaista kansaa, ja oman kulkuvälineen täydellinen virittely on usein se pelin suola ajamisen ohessa. MotoGP 08:ssä tämä osa-alue jää vajavaiseksi.

Tämän antaisi satunnaispelaaja vielä anteeksi, jos vain ajomallinnus olisi kohdillaan. MotoGP 08:sta puuttuu kuitenkin se jokin. Kaikki on periaattessa kunnossa, mutta ajaminen on turhan geneeristä. Olipa alla millainen pyörä hyvänsä, vauhdin hurmaa ei pääse tuntemaan missään vaiheessa. Graafisesti peli ei sykähdytä millään tavoin, eikä vauriomallinnusta ole lainkaan. Lisäksi pyörien äänet ovat voimattomia, ja yleisön hurraaminen maalialueella on lähinnä säälittävän kuuloista.

MotoGP 08 ei ole huono ratamoottoripyöräpeli, ja aloittelijalle se onkin ihan oivallinen paketti. Laji on kuitenkin sen verran marginaalinen nousevasta suosiostaan huolimatta, että monet pelin hankintaa suunnittelevista luultavasti omistavat jo viime vuoden version. Heille tätä peliä ei voi suositella.

PÄÄSTÖTODISTUS
GENEERISTÄ MOOTTORIPYÖRÄILYÄ