Moto GP

Ratamoottoripyöräilyn maailmaan sijoittuva Moto GP on jo pieni klassikko kilpa-ajopelien genressä ja sillä on samalla kunnia olla PSP:n ensimmäinen moottoripyöräpeli.

Moto GP on äärimmäisen tekninen peli. Arcade-moodi on tuttua ja turvallista prätkällä kaahaamista, mutta Sim-moodi tarjoaa mahdollisuuden monipuolisempaan pelikokemukseen niille, jotka kaipaavat enemmän haasteita elämäänsä. Hienosäätämällä kontrollit mahdollisimman lähelle oikean ratapyörän ohjautuvuutta peli voidaan tehdä lähes mahdottomaksi pelata. Pienikin radalta poikkeaminen tai törmäys päättää kisan välittömästi, kun arcade-kisassa radanlaitoja saa möyhiä kaikessa rauhassa kuin maajussi kevätkynnöissä.

Peliin on tietenkin lisensoitu iso joukko aitojen tiimien pyöriä, lauma alan harrastajille tuttuja huippukuskeja sekä kahdeksan aitoa rataa. Season-kisaturnee simuloi valinnaisesti joko vuoden 2005 tai 2005 (2006? – oik.huom.) Grand Prix -kisakautta kaikkine hienouksineen.

MotoGP:n äärimmäisen yksityiskohtainen ulkoasu ja tekninen toteutus osuvat nappiin. Pelin edetessä pelaajan käyttöön aukeaa uusia entistä tehokkaampia pyöriä, ja bonus-ominaisuutena jokaisen ajon voi katsoa jälkeenpäin uudelleen sekä tallentaa halutessaan muistikortille. Kahden pelaajan moninpeli onnistuu PSP-pelien vakio-ominaisuudeksi muodostuneen WLAN-yhteyden yli. Kaikki pelaajat tosin tarvitsevat pelistä oman kappaleensa.

Ainoan särön hiottuun kokonaisuuteen aiheuttaa pelin tyhjänpäiväisyydessään hirvittävä soundtrack, jonka toki saa kytkettyä pois päältä. Kilparatoja olisi voinut olla enemmän ja ne voisivat olla vaihtelevampia, mutta nämä pikkuseikat eivät peliä kuitenkaan kaada. Vaikka mitään mullistavaa ja ennennäkemätöntä ei olekaan tarjolla, Moto GP on kaikin puolin kelpo peli, joka sisältää kaiken mitä tämäntyyppiseltä peliltä sopii odottaa.

Päästötodistus: Mika Kallion malliin!