Moto GP 10/11

Mika Kallion ura moottoripyöräilyn kuninkuusluokassa Moto GP:ssä ei viime vuonna ottanut tulta alleen, mutta nosti kuitenkin Valentino Rossin hallitseman lajin hetkeksi suomalaisten tietoisuuteen. Uusi kausi on juuri alkanut, joten Moto GP tulee konsoleille juuri oikeaan aikaan. Kysymys kuuluu, onko siitä mihinkään?

Moto GP -kuskit ajavat hurjaa vauhtia kaarteisiin ja kurvaavat polvi maassa hullunrohkeaan tyyliin. Sitä samaa tehdään myös pelissä – ellei pelaaja sitten ole naama pölyssä radan ulkopuolella. Viimevuotiseen versioon verrattuna Moto GP 10/11 on nimittäin todella paljon vaikeampi. Viime vuonna ajo oli arcademaisempaa. Tänä vuonna helpoimmallakin vaikeustasolla pyörä on kiikkerä vempele, jota on alkuun mahdoton pitää kurissa.

Vaikeammilla tasoilla pelaaminen onkin jo sitten sadistisen vaikeaa, mutta se on vain hyvä asia: haastetta pelissä pitääkin olla. Ongelma on vain siinä, että prätkäpelaaminen ei missään vaiheessa tunnu aidolta. Eivät kai moottoripyörät tunnu oikeasti näin painottomilta? Muutenkin mutkissa on ylimääräisiä vaikeuksia, kun pelaajan ohjastama kuski kääntyy kyljeltä kyljelle liian hitaasti – ja sitten kun kääntyy, paino siirtyy liki kokonaan toiselle puolelle. Tämä tekee ajamisen tasapainottamisesta vaikeaa. Harjoittelu auttaa tähänkin, mutta kuskin tempoilu puolelta toiselle on silti ärsyttävää.

Uratilassa päristellään olemassa olevien ratojen läpi. Niitä on yhteensä 18 kappaletta. Uutena ratana on mukana esimerkiksi legendaarinen Silverstone. Ura aloitetaan 125-kuutioisella pyörällä, ja voittojen ja menestyksen myötä noustaan ennen pitkää moottoripyöräilyn ykkössarjaan, Moto GP:hen. Tyylikkäillä suorituksilla, kuten ohituksilla, saa tiimilleen mainetta, jonka avulla voi hankkia uusia sponsoreita ja henkilökuntaa. Kuskit ovat viime vuoden talleissaan, mutta Capcom on luvannut viimevuotiseen tapaan ilmaisen päivityksen, joka siirtää kuskit oikeisiin, tämän vuoden talleihinsa.

Moto GP 10/11 parantaa pelin edellisestä versiosta, mutta on silti hieman keskeneräisen oloinen. Grafiikka on keskitasoista, ja ajomallinnus omituisen vaappuvaa. Toisaalta pelaaja voi itse valita, mitä apuja radalla kaahatessaan käyttää, joten tasapaino toimivan ja haasteellisen ajamisen välillä löytyy helposti. Vaatii silti lajifaniutta, jotta pelin pariin jaksaa palata useammankin kerran.

Moto GP 10/11 on hyvä moottoripyöräpeli, eikä sillä ole kauheasti kilpailijoita.

PÄÄSTÖTODISTUS
Kohtalainen prätkäpeli, josta lajin fanit saavat varmasti kaiken irti.

ARVOSTELIJA
JARKKO FRÄNTILÄ