Kuriton lapsi ja hirviönmetsästäjä – ennakkokatsauksessa The Witcher 3: Wild Hunt (Switch)

Tilt.fi pääsi pikaisesti testaamaan suositun roolipelin Switch-versiota.

12.09.2019

Geraltin tarina on nostanut puolalaisen tekijätiimin maailmankartalle, eikä timanttisen sarjan suosiota voi kiistää. Graafisesti huikea sekä loputtomalta tuntuva avoin maailma vaatii pyöriäkseen kuitenkin alustaltaan kohtuullisen kovia tehoja, joten sitä ei uskoisikaan kovin helposti julkaistavan kannettavalle konsolille. CD Projekt Red ei kuitenkaan haasteita välttele, vaan tiimi on työstänyt roolipelikuninkaallisesta tuotoksestaan täyden version Switchille.

Yllätys on suuri, kun roolipelimammutin saa eteensä: kokonaisuus pyörii ennakkoluuloista huolimatta käsittämättömän hyvin. Switchin pieni ruutu ei tietenkään vedä vertoja hienoille kotiteatterisysteemeille, mutta tuntuu kuin suuria uhrauksia ei olisi jouduttu tekemään ainakaan grafiikan tasoon tai sujuvuuteen. Maailma näyttää juuri niin elämää sykkivältä ja tarunhohtoiselta kuin sen kuuluukin, eikä tökkimistä tai nykimistä ole nimeksikään.

Myös taistelutilanteessa Switch pitää pintansa. Meno on sileää huolimatta siitä, että hirviötä sataa lasiin joka puolelta. Toiminnallisuudet ovat kaikki kohdallaan: niin aseen vaihto kuin riimuloitsutkin onnistuvat ilman turhaa säätämistä. Lopputuloksena monsuilta putoaa päitä tuttuun tahtiin.

Vaikka Witcher 3:n muovaaminen Switchille sopivaksi herättää ensisijaisesti lähinnä epäluuloja, yllätti testisessio erittäin positiivisesti. Nopeallakin vilkaisulla pystyy sanomaan, että nyt ovat koodarit pistäneet ammattitaitonsa peliin; ja se todella näkyy loistavasta lopputuloksesta! Wild Hunt on jo valmiiksi eeppinen paketti, joten mukana liikuteltavassa käsikonsolissa se tuo taatusti vielä enemmän iloa sarjan faneille.

The Witcher 3: Wild Hunt julkaistaan kaikkine lisäosineen Switchille 15.10.2019.

Viiden tähden luksusristeilyllä oli kaksi matkaopaslohikäärmettä.

Lisää luettavaa