Kirby: Power Paintbrush

Nintendo DS:n pelit tuntuvat paranevan jokaisen uuden julkaisun myötä eikä Nintendon klassikkohahmoihin kuuluva Kirbykään petä odotuksia debyytillään. Power Paintbrush on klassisen kaksiulotteisen tasohyppelyn ja lasten piirtämispelin yhdistelmä, joka lainaa paljon Nintendon tutuista 1980-luvun retro-peleistä, mutta muoto on monista DS:n peleistä jo ennestään tuttu.

Pelaaja ohjaa Kirbyä eteenpäin Stylus-kynällä kosketusruudulla. Samalla on tönittävä vastaantulevia esteitä ja muita hahmoja pois tieltä. Ylempi ruutu tarjoaa kartan, pisteet ja muun pakollisen informaation. Kynä toimii myös sateenkaari-maaliruiskuna. Sen avulla voi maalata muun muassa ilmaan reittejä, joita myöten Kirby pääsee etenemään ja toisaalta blokata vihollisia pääsemästä sankarimme kimppuun. Maaliruiskua ei kuitenkaan voi käyttää täysin huolettomasti, sillä käytettävissä olevan musteen määrää on rajoitettu. Kentät, jotka päättyvät perinteiseen pomotappeluun, ovat suhteellisen lyhyitä, mutta niitä tuntuu riittävän loputtomasti. Lisää tekemistä irtoaa myös etenemisen myötä avautuvista minipeleistä.

Vaikka Nintendo DS:n peleiltä on jo oppinut odottamaan omaperäistä visuaalista tyyliä, Power Paintbrush eroaa edukseen massasta. Pelin grafiikka edustaa parasta Japanilaista klassista retro-futuristista 1980-luvun videopelityyliä impressionistisilla mausteilla. Myös pelin tunnelmaan sopivan hektinen musiikki tukee pelikokemusta. Negatiivista paketissa on enintään pelin hahmojen pieni koko pienellä näytöllä.

Tilt.tv:n päästötodistus: DS:n parasta A-luokkaa.