Kierrätyskeskus Capcomposti, kuinka voimme palvella? – Arvostelussa Resident Evil: Revelations

Capcom jatkaa yhtiön faneille hyvin tutuksi tullutta uusiojulkaisuiden sarjaa. Tällä kertaa kotikonsoleille on käännetty Resident Evil: Revelations, jonka olisi kuitenkin suonut jäävän Nintendo 3DS:n yksinoikeusherkuksi.

Resident Evil: Revelations tarjoaa niin sanottua filleriä Resident Evil 4:n ja 5:n tapahtumien väliin. Mörkökauhuilua harrastetaan hieman tv-sarjan tavoin siirtymällä ympäristöistä toiseen kenttä kerrallaan. Pääosin pelin tapahtumat käydään Queen Zenobia -nimisellä suurehkolla laivalla, jossa miehistö on kadonnut mystisesti joskin jälkiä – etenkin irronneita ruuminosia – jättäen. Muuten jaksojen aikana vieraillaan fillerimäisesti erilaisissa kaottisissa tapahtumissa ympäri maailman. Näillä pyritään avaamaan tarinan kytköstä Queen Zenobiassa tapahtumiin kauhuihin. Tietysti suomalaisena on pakko hieman nostaa hattua pelille, sillä räiminnän alkupuolella vieraillaan Suomessa taistelemassa hirviösusia vastaan.

Juonellisesti Revelations on yllättäen täysin yllätyksetön. Jälleen uusi terroristiryhmä on saanut käsiinsä jonkin version alkuperäisen Resident Evilin T-Viruksesta, josta on sittemmin muokattu omanlainen tauti. Kaatuneet ihmisparat ovat tällä kertaa mutatoituneet etäisesti mereneläviä muistuttaviksi hirviöiksi. TV-sarjamainen poukkoilu tuo juonen läyhyydestä huolimatta mukavasti vaihtelua ympäristöihin. Juoni liikkuu eteenpäin mukavan vilkkaisesti.

Käsikonsolipohjastaan huolimatta Revelations näyttää ainakin Xbox Onella päällepäin ihan kelvolliselta muutamia miinuksia lukuun ottamatta. Xbox Onen remasterointi pyörii sulavasti 60FPS:n seutuvilla, minkä lisäksi erityisesti hahmomallit ovat hienoja aina sankareista hirviöihin. Varsinainen peliympäristö on kuitenkin jäänyt vailla huomiota ja näyttää paikoin kovin rosoiselta. Resoluution venyttäminen on kiillotuksesta huolimatta keskeneräisen näköistä.

Siedettävän ulkokuoren alta paljastuu kuitenkin hieman mätääntynyt sisusta. Alkuperästään johtuen Revelations on hyvin putkimainen seikkailu. Kartat kahlataan lähes suoria käytäviä pitkin räiskien hirviöitä ja keräten panoksia. Kenttäsisällön lisäksi varsinaisen pelattavuus on haaste. Hahmon liikuttaminen tuntuu hyvin oudolta ja epäluonnolliselta lukuun ottamatta varsinaista aseella tähtäämistä, joka ohjautuu yliherkästi ohi kohteen vaikka herkkyyttä kuinka säätäisi. Kaiken edellä mainitun vuoksi pelattavuus tuntuu epämukavalta, joten Resident Evil Revelations vaikuttaa turhalta remasteroinnilta.

Tarinamoodin lisäksi pelissä on Raid-tila, jossa käydään lyhennettyjä versioita varsinaisen tarinatilan kentistä arcademaisillä sääntömuutoksilla. Optimisuorituksessa kenttä menee läpi vikkelästi, kaikki hirviöt saavat luotiannoksensa, yksikään kuti ei mene ohi ja sankarikin pysyy koskemattomana. Mahdollista kyllä, mutta täydellinen suoritus on hieman puuduttavaa hikoilua pikkutarkasta paukutuksesta johtuen, etenkin kun palkinnot eivät loppujen lopuksi päätä huimaa. Palkintoja jaellaan virtuaalivaluuttana, joilla voi ostella uusia tuliluikkuja sekä muuta modifikaatioita aseisiin aina vaurioboostista tarkkuuteen ja lisäammuksiin.

Resident Evil: Revelationsin PlayStation 4- ja Xbox One -versiot ovat turhia. Viiden vuoden takainen käsikonsolieepos jää jo aikaisemmin uusiojulkaistujen pääosien jalkoihin alustarajoitteen vuoksi. Revelationsin ikääntymisen tuottamia ongelmia ei myöskään helpota se, että Resident Evil 7 nosti koko sarjan riman takaisin taivaisiin, joten tämä uusioversio ei juuri huomiota herätä. Resident Evil: Revelationsin tuorein painos on valitettavasti vuoden myöhässä, joten johtajan kiinniottamisen sijaan kannattaisi käyttää vähäisiä voimiaan kohtalonsa hyväksymiseen. Revelationsin kohtalo on valitettavasti olla väliinputoaja, mutta itse teosta ei voi varsinaisesti syyttää; uusioversion ajoitus vain on valitettavan huono.

Saatavilla: PlayStation 4, Xbox One (testattu)
Ikäraja: 16 (PEGI)